Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας



Πραγματοποιήθηκε εχθές 26/4/20 το Διοικητικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον νέο κορονοϊό.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
- Η κατάσταση των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ σε αυτές τις συνθήκες με βάση και την εικόνα από τους συναδέλφους, αλλά και τις καταγγελίες και επιστολές που έχουν φτάσει στο Σύλλογο. Γενικότερα οι εξελίξεις στη ζωή των σπουδαστών μπροστά στον νέο κορονοϊό όπου με πρόσχημα την πανδημία προχωράνε μία σειρά, απολύσεις σε σπουδαστές που δούλευαν, νέα μέτρα με μειώσεις μισθών και γενίκευση της ευέλικτης απασχόλησης για να τα αξιοποιήσουν σε βάρος των εργαζομένων και την “επόμενη μέρα”.
- Ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με τις απλήρωτες πρακτικές, εμπόδια στην απολαβή του έκτακτου επιδόματος των 800 για τους εργαζόμενους σπουδαστές που έχει κλείσει η επιχείρηση που δουλεύουν με απόφαση της κυβέρνησης, αλλά φαίνονται ενεργοί στην πρακτική άσκηση και έτσι αποκλείονται.
- Τι θα γίνει με το εξάμηνο, με τις εξετάσεις πιστοποίησης
- Για την πρακτική άσκηση που είναι στον αέρα για όσους ήταν να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, για την περίοδο της σεζόν όπου για πολλούς σπουδαστές είναι το κύριο εισόδημα εκείνων και των οικογενειών τους.


Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:
1. Την 28η Απρίλη Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς μια αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και θα απαιτήσει να λυθούν τα προβλήματα που αποκλείουν συναδέλφους σπουδαστές από το έκτακτο επίδομα των 800, αλλά και την απαίτηση να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι πρακτικάριοι και άνεργοι σπουδαστές.
2. Την συμμετοχή αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τα απαραίτητα μέτρα ατομική προστασίας και άλλες πρωτοβουλίες για εκείνη την μέρα που τα διδάγματα του τότε, είναι αναγκαία όσο ποτέ σήμερα.
3. Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνει ανοιχτή με την συμμετοχή όσων σπουδαστών και επιτροπών αγώνα Δ.ΙΕΚ το επιθυμούν.


Με την αλληλεγγύη μας και την διεκδίκηση δεν αφήνουμε κανέναν σπουδαστή μόνο του σε αυτές τις συνθήκες!
Θα υπάρξουν ανακοινώσεις με ακόμη περισσότερες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Συλλόγου, μέχρι τότε μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που εκφράζεται μέσα από τις επιστολές από όλη την Ελλάδα.

27/4/2020