Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Δελτίο τύπου του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ



Προς ενημέρωση των συναδέλφων σπουδαστών των Δ.ΙΕΚ του ΟΑΕΔ και των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που κάνουν μαθητεία για την αποζημίωσή τους αυτή την περίοδο

 

Με βάση την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ/ΦΕΚ 30-03-2020/τ.Α΄/75, οι μαθητές θα αποζημιωθούν για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. 


Από την ΠΝΠ:

«Άρθρο εικοστό πρώτο

Αντιμισθία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, επίδομα πρακτικής άσκησης ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ και επίδομα σε καταρτιζόμενα ΑμεΑ

.. 2. Η αποζημίωση για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο συμβάσεων μαθητείας καταβάλλεται στους μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ βάσει των ημερομισθίων που ορίζει η σύμβαση και για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων. Τo ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση της πρακτικής άσκησης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ, από εθνικούς ή άλλους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που οφείλει να καταβάλει ο εργοδότης και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων».

Ως Σύλλογος διεκδικούμε την έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης στους συναδέλφους των Δ.ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες που τα οικονομικά προβλήματα σε κάθε σπίτι μπορεί να μεγαλώνουν, αλλά και να ενταχθούν στην έκπτωση ενοικίου με βάση τις αντίστοιχες ΚΥΑ, αφού πολλοί είναι από επαρχία, την αναστολή πληρωμών σε τιμολόγια ηλεκτρικού, νερού και τηλεφώνων. Τέλος, να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της πρακτικής τους άσκ μετά το πέρας της πανδημίας.


06/04/2020