Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κάρτα ανεργίας για όλους τους άνεργους σπουδαστές!



ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤA ΜΗΤΡΩA ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.00


Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Να σταματήσει εδω και τώρα η κοροϊδία προς τους σπουδαστές των ΙΕΚ! Πληθαίνουν ξανά οι καταγγελίες σπουδαστών προς το σύλλογο, πως δεν τους δίνεται το δικαίωμα να ανανεώσουν η να πάρουν κάρτας ανεργίας. το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ πέρσι τον Ιούνη κάτω από τις κινητοποιήσεις μας και την πίεση που ασκήσαμε τον προηγούμενο χρόνο πήρε απόφαση που αναγνωρίζει την ιδιότητα του ανέργου στους σπουδαστές τον ΙΕΚ. Παρόλα αυτά με διάφορα διοικητικά και νομικά τερτίπια αρνείται να την κάνει πράξη. Το υπουργείο παιδείας που έχει την πλήρη ευθύνη για του σπουδαστές στα ΙΕΚ κάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα!


Να τελειώσουν τώρα κάθε είδους "γραφειοκρατικά" κολλήματα! 
Στους τραπεζίτες το ζεστό χρήμα το δίνουν σε μια νύχτα,
σε μας ακόμα και τα "ψίχουλα" που μας δίνουν,
θέλουν να μας τα πάρουν πίσω.


Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, και τα κατά τόπους γραφεία του, άμεσα να πάρουν μέτρα για να ανανεωθούν και να δοθούν οι κάρτες ανεργίας σε όλους τους σπουδαστές.
Η απόφαση που πάρθηκε τον Ιούνιο ορίζει πως:



  • Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους κι εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας. 
  • Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου µέχρι τη λήξη της επιδότησης.
  • Οι µη επιδοτούμενοι άνεργοι, προς το παρόν, παραµένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας. Θα διερευνηθεί η ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης του θέµατος των µη επιδοτούμενων ανέργων σε συνεννόηση µε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Επιπλέον, για τους επιδοτούμενους ανέργους που παρακολουθούν προγράµµατα κατάρτισης (παρ. 3, αρθρ. 30, ν. 4144/2013), το ∆.Σ. αποφάσισε ότι ο χρόνος κατάρτισης λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.


Καμιά επανάπαυση!

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση σχετικά με την ανεργία των σπουδαστών ουσιαστικά ανοίγει ‘’παραθυράκι’’ και δεν εγγράφει όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ στα μητρώα ανέργων, βάζοντας επιπλέον προϋποθέσεις για την ένταξή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι σπουδαστές που έχουν ξαναφοιτήσει σε μεταλυκειακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και δεν λογίζονται άνεργοι.

Δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε!


Ο Σύλλογος μας στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση το Σάββατο 28/1, αποφάσισε κινητοποίηση ολων των σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ της Αττικής, στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να δοθεί λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που με ευθύνη της Κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί.


Δίνουμε το παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας την 

Πέμπτη στις 12.00 στο Υπ. Παιδείας.

Το ραντεβού μας: 11.30 στο σταθμό ΗΣΑΠ Νερατζιώτισα.




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να μην διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ

• Ο χρόνος κατάρτισης να τον προσμετρούν κανονικά στο χρόνο ανεργίας

• Να μη διανοηθούν και ζητήσουν πίσω επίδομα από άνεργους σπουδαστές

• Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών.

• Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται.

• Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επικοινωνία:

sysdiek@gmail.com

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Παναγιώτης : 69 8579 3484
Παναγιώτης : 69 4895 1687