Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΟΛΟΙ στο Υπ. Εργασίας 27/04, στις 13.30! Συνεχίζουμε! Πρακτική επί πληρωμή με δικαιώματα! Ο «τζάμπας» πέθανε! Όλοι στον αγώνα! Είναι δίκαιο, με τον αγώνα μας θα το κάνουμε πράξη!!

 Δεν τσιμπάμε στα προεκλογικά σόου της υπουργού! Ούτε και εκεί άλλωστε δε μπόρεσαν να κρατήσουν τα προσχήματα:

 «...όσον αφορά αιτήματα για συμβάσεις εργασίας και όχι πρακτικής άσκησης, για καταβολή του ημερομισθίου στο 100%, θυμίζω ότι η πρακτική άσκηση είναι μέρος της φοίτησης, δεν αποτελεί τυπική εργασία…»

Μας λένε στην μούρη μας δηλαδή, ότι μας θεωρούν τσάμπα εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, τροφή στην "ανάπτυξη" της τσέπης και των κερδών του κάθε αφεντικού!

Δεν μας είπε βέβαια τίποτα…για το τι θα γίνει με τους συναδέλφους που είναι ήδη μήνες απλήρωτοι, με αυτούς που έχουν ξεκινήσει από 01/03, από ποτέ και πως και αν θα διασφαλιστεί ότι όλοι οι σπουδαστές που βρίσκονται τώρα στα Ι.Ε.Κ. θα πληρωθούν την πρακτική τους! 

Ή ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ - Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

 Καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας, όλα τα Εργατικά Σωματεία και όλοι οι εκπαιδευτικοί

των σχολών μας!

 Απαιτούμε – διεκδικούμε:

• Να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ, να μην μείνει χωρίς μισθό κανένας σπουδαστής που ξεκίνησε

την πρακτική του από 01/03/2023 και έπειτα! Να εξασφαλιστεί ότι κανένας σπουδαστής που βρίσκεται τώρα στα ΙΕΚ δε θα μείνει χωρίς πληρωμή η πρακτική του!

• Να καθιερωθεί τώρα νομικά, χωρίς παραθυράκια και αστερίσκους, η υποχρεωτικότητα της πληρωμής της πρακτικής μας από το κράτος και την εργοδοσία!

• Να πληρωνόμαστε κανονικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, αφού δουλεύουμε κανονικά και όχι «συμπληρωματικά»! Όπου υπάρχουν πιο ευνοϊκές κλαδικές συμβάσεις από το αίσχος του κατώτατου μισθού, να αμειβόμαστε με βάσει αυτές!

• Να πληρωνόμαστε ανά μήνα και όχι εφάπαξ. Αφού ζούμε, έχουμε ανάγκες και έξοδα κάθε μήνα, όχι μια φορά το «δεκάμηνο»!

• Να ασφαλιζόμαστε κανονικά στο 100% και όχι για το 1% που γινόταν έως τώρα και αφορούσε μόνο τη περίπτωση εργατικού ατυχήματος! Τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία, να είναι μετρήσιμα για το ταμείο ανεργίας, να είναι συντάξιμα! Καθώς τίποτε από αυτά δεν ίσχυε ούτε στο προηγούμενο ΦΕΚ.

• Η εύρεση της πρακτικής άσκησης, να μην είναι ατομική υπόθεση του κάθε σπουδαστή, αλλά ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και των διοικήσεων των Δ.Ι.Ε.Κ!

• Να εργαζόμαστε με κανονικές συμβάσεις εργασίας και όχι με τις άθλιες συμβάσεις της πρακτικής άσκησης!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

                      Το Δ.Σ.  του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής