Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Επιστολή από σπουδάστριες του τμήματος Παιδαγωγικών του Ι.ΙΕΚ ΑΚΜΗ




Λάβαμε κι άλλη επιστολή από συναδέλφους σπουδαστές Ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Θεωρήσαμε σωστό να τη δημοσιεύσουμε και πάλι όπως είχαμε κάνει πριν από λίγε ημέρες με αντίστοιχη επιστολή. Σε αυτές τις συνθήκες μπορούμε και πρέπει να παίρνει προβάδισμα η αλληλεγγύη και η στήριξη όλων, πόσο μάλλον όταν αφορά συναδέλφους μας!

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:


"Με αφορμή τον COVID-19 και την καραντίνα, τα μαθήματα έχουν αναβληθεί και το υπ.Παιδείας έχει ανακοινώσει την αξιοποίηση του διαδικτύου και την έναρξη της εξ αποστάσεως ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Ως σπουδάστριες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όμως έχουμε κάποιους προβληματισμούς και αναπάντητα ερωτήματα.

Την περίοδο την οποία διανύουμε, στην οποία οι περισσότεροι από εμάς τους σπουδαστές έχουμε χάσει την δουλειά μας, κατά την οποία στην καλύτερη δουλεύει ένας σε κάθε σπίτι και στην χειρότερη κανένας, βρίσκεται στο επίκεντρο το θέμα των διδάκτρων!


Με το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ ή με το επίδομα ανεργίας που και πάλι κάποιες οικογένειες παίρνουν, έχουμε τρομερή ανησυχία στο πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει σοβαρή ευθύνη, γιατί δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση. Από την μία, η κα. υφ.Ζαχαράκη είχε δηλώσει πως “δεν θα υπάρξει καμία διαφορετική κατεύθυνση για τη μη καταβολή των διδάκτρων”, ενώ λίγο αργότερα η κα. υπ.Κεραμέως δηλώνει πως “οι υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από τα ιδιωτικά ΙΕΚ (σχολεία, φροντιστήρια) για την χρονική περίοδο που έχει απαγορευθεί η λειτουργία τους δεν θα χρεωθούν.”

Τι θα συμβεί λοιπόν; Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη απάντηση! 

•Εφόσον δεν πραγματοποιούνται όλα τα μαθήματα του εξαμήνου μέσω της ασύγχρονης εκπαίδευσης γιατί να κληθούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων; 
•Θα μειωθούν τα δίδακτρα; Κι αν ναι, πόσο; 
•Θα κοπούν πιθανόν σπουδαστές από τα εξάμηνα λόγω οικονομικών δυσκολιών; 
•Τι θα γίνει με τα μαθήματα που δεν εμπεριέχονται στη τηλεκπαίδευση;
•Τι θα γίνει με το εξάμηνο συνολικότερα;

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αβεβαιότητας που βιώνουμε τόσο εμείς ως σπουδαστές όσο και οι καθηγητές μας, χρειαζόμαστε απαντήσεις. 

Είναι παράλογο να θεωρηθεί δεδομένο πως όλοι οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στο Υπουργείο Παιδείας και στη διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να τοποθετηθούν. Θεωρούμε πως για όσο διαρκούν τα μέτρα λόγω της πανδημίας τα δίδακτρα πρέπει να παγώσουν, αλλά και να μειωθούν.


Σπουδάστριες του Ι.ΙΕΚ ΑΚΜΗ"