Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Επιστολή σπουδαστή από το Δ.ΙΕΚ Αχαρνών

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στην περίοδο που διανύουμε όλοι μας λίγο - πολύ αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την σχολή μας, την πρακτική μας αλλά και στους χώρους δουλειάς. 
 
Το αν θα χάσουμε το εξάμηνο ή όχι είναι ακόμα άγνωστο, τι θα γίνει με την πρακτική μας είναι επίσης άγνωστο. 
 
Σε κάποια Δ.Ι.Ε.Κ. όπως το δικό μου γίνονται μεγάλες προσπάθειες στις πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης από όλους μας για να μην χαθεί το εξάμηνο, αλλά ακόμα από το υπουργείο δεν έχουμε πάρει σίγουρη απάντηση. 
 
Φυσικά άλλο ένα θέμα που είναι πολύ σοβαρό και εμποδίζεται η ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ότι δεν έχουν όλοι οι σπουδαστές πρόσβαση σε Η/Υ, ζήτημα που και πάλι το υπουργείο δεν έχει δώσει καμία λύση. 
 
Σε χώρους δουλειάς υπάρχουν απολύσεις και περικοπές σε μισθούς. Τέλος θέλω να πω κάποια πράγματα για τις μικρές επιχειρήσεις, σε μία περίοδο η οποία είναι δύσκολη από μόνη της, έγινε και η πανδημία, οπότε οι συνθήκες γίνανε ακόμα πιο δύσκολες, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο. Τέτοιες δυσκολίες και αδιέξοδα αντιμετωπίζει και η οικογένειά μου.

Συνάδελφοι/ισσες, δεν το βάζουμε όμως κάτω! 

Οι καιροί που ζούμε δεν είναι εύκολοι και έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε πολλές θυσίες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα όνειρά μας και τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Καλή δύναμη σε όλους και όλες!

Σπουδαστής από το Δ.ΙΕΚ Αχαρνών