Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Επιστολή σπουδάστριας από το Δ.ΙΕΚ Νίκαιας



Καλησπέρα σας,

παίρνω το θάρρος να σας στείλω αυτή την επιστολή εκφράζοντας ως σπουδάστρια ΙΕΚ την δυσαρέσκεια μου για ορισμένα πράγματα σχετικά τον τρόπο λειτουργίας των ΙΕΚ.
Εκ πρώτης όψεως, προβληματίζομαι με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν γνωρίζουμε εάν θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και πως ακριβώς θα συνεχιστεί η σχολή. Αν θα χάσουμε το εξάμηνο μας που παλέψαμε τόσους μήνες.
Μας πάει όλη η κατάσταση πίσω και χάνουμε το καλοκαίρι, ενώ κάποιοι σπουδαστές είχαν σχεδιάσει να ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση. Επίσης τι θα γίνει με τα μαθήματα της εξεταστικής και στην πρόοδο.

Ακόμη, άλλο ένα θέμα που θα ήθελα να εκφράσω είναι σχετικά με τα υλικά που σε κάθε εξάμηνο οι καθηγητές μας ζητάνε διαφορετικά πράγματα τα οποία τα πληρώνουμε μόνοι μας κι αν κάποιο παιδί δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό λόγω οικονομικής κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε επιπτώσεις στην βαθμολογία, αλλά και η έλλειψη αναλώσιμων κλπ αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για να μάθουμε την ειδικότητά μας όπως μας αξίζει. Προφανώς και δεν έχουν ευθύνη οι καθηγητές σε αυτό το θέμα, αλλά το υπουργείο που δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα αναλώσιμα, σύγχρονα εργαστήρια κλπ, απλά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Άλλωστε και οι ίδιοι πληρώνονται μετά από ένα χρόνο και δεν υπογράφουν συμβάσεις στην ώρα τους.
Τέλος, θεωρώ άδικο από την στιγμή που γίνεται η πρακτική άσκηση να μην πληρώνονται οι σπουδαστές και να μην ασφαλίζονται με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Θα ήθελα να διατηρήσω την ανωνυμία μου
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε.

Με εκτίμηση,
 μια σπουδάστρια του Δ.ΙΕΚ της Νίκαιας