Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ανταπόκριση για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας από σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Σιβιτανιδείου


Πρώτη μέρα ανοιχτά Δ.ΙΕΚ μετά την περίοδο της καραντίνας και αντιπροσωπεία του Συλλόγου σπουδαστών από τη Σιβιτανίδειο πραγματοποίησε περιοδεία. Βρεθήκαμε με τους συναδέλφους μας με χαρά που είμαστε υγιείς, συζητήσαμε για τα συμπεράσματα από την πλούσια δράση του Συλλόγου όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τα ζητήματα που θέτουμε από εδώ και στο εξής, ακούσαμε τους προβληματισμούς τους.

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι πάνω στα δεκάδες προβλήματα που είχαμε, ήρθαν να προστεθούν νέα.
Με τη διεύθυνση να πιέζει για την καταβολή των διδάκτρων που είναι 450 ευρώ το εξάμηνο, σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ υπό την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας! 
Σε ένα Δ.ΙΕΚ που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν δίδακτρα! Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που τόσο διάστημα κάνουμε μάθημα μέσω mail (και όπου γίνεται) κι ενώ η κατάσταση στα σπίτια μας δεν είναι ίδια με πριν 2 μήνες αφού δεκάδες σπουδαστές ή οι οικογένειές τους μέσα στην πανδημία έχασαν την δουλειά τους, όταν άλλοι βασίζονταν στην σεζόν και τώρα δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, όταν έτσι και αλλιώς οι σπουδαστές κάνουν απλήρωτη πρακτική.
Και μάλιστα η κατάσταση στο Δ.ΙΕΚ μας να είναι χειρότερη από πτιν την πανδημία, αφού κυβέρνηση και διεύθυνση δεν αξιοποίησαν όλο αυτό το διάστημα για να συντηρήσουν τουλάχιστον το κτήριο! Με το που πατήσαμε το πόδι μας στο Δ.ΙΕΚ οι κόκκινες κορδέλες γύρω από την είσοδο αλλά και η ενημέρωση στις κολώνες της εισόδου «Απαγορεύεται η προσέγγιση στον τοίχο. Κίνδυνος πτώσης σοβάδων» συνεχίζουν και υπάρχουν…. 
Ενώ τα ερωτήματα εντείνονται κι άλλο για το που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά…. πηγαίνουν σε βιβλία; Αφού δεν έχουμε… στους μισθούς των καθηγητών μας; Αφού ήταν απλήρωτοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα… για τη συντήρηση του κτηρίου; Σοβάδες έπεφταν πριν την πανδημία, σοβάδες πέφτουν και τώρα ….


Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η κατάργηση των διδάκτρων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέσα από το Σύλλογο να διεκδικούμε όπως κάναμε από την αρχή της χρονιάς αλλά και μέσα στην καραντίνα!  Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας!