Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ανταπόκριση από το Δ.ΙΕΚ Περιστερίου από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας



φώτο από το Δ.ΙΕΚ Περιστερίου


Από Δευτέρα 18/5 που ανοίξανε τα ΙΕΚ, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ, σπουδαστή του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου, πραγματοποίησε περιοδεία – ενημέρωση στο Δ.ΙΕΚ Περιστερίου.


Συζητήσαμε για τα συμπεράσματα από την πλούσια δράση του Συλλόγου όλο αυτό το διάστημα,ακούσαμε τους προβληματισμούς των σπουδαστών και των εκπαιδευτών μας, αφού τα προβλήματα μέσα στην καραντίνα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο.

Συζητήσαμε ότι ο Σύλλογος μας δεν μπήκε σε καραντίνα, ήταν ζωντανός και καθημερινά δίπλα σε όλους τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε η κατάκτηση του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζομένους σπουδαστές που κάνανε παράλληλα πρακτική άσκηση.

Αποδείχθηκε ότι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, με το να διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα μπορέσαμε και καταφέραμε να πάρουν το έκτακτο επίδομα οι συνάδελφοί μας που το δικαιούνται, μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου.

Τα καλά λόγια και η συμπαράσταση για την συνέχιση του αγώνα από σπουδαστές και εκπαιδευτές ήταν πολύ σημαντικό δίνοντας μας κουράγιο.

Ακόμη όμως προβλημάτισε ότι 2 μήνες τώρα κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας με τόσο πολύ χρόνο που είχε, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Γιατί, δεν αναβάθμισε και δεν εξόπλισε τα εργαστήρια, δεν εξόπλισε με αναλώσιμα και υλικά το ΙΕΚ που αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βγει το μάθημα, δεν προσέλαβε κανέναν παραπάνω καθηγητή με βάση τις ανάγκες, με αποτέλεσμα τα τμήματα που χωρίστηκαν να κάνουν ανά μία βδομάδα το καθένα μάθημα. Aλλά και ότι δεν έκδωσε βιβλία, κάτι που αποδείχθηκε ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ, αφού σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε ολοκληρωμένα την ειδικότητα μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να έρθουμε σε επαφή με το αντικείμενο δύο μήνες. 

Μετά από την συζήτηση με τους σπουδαστές και εκπαιδευτές κατατέθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου στην διεύθυνση του ΙΕΚ που απαιτήσαμε να προσληφθούν καθηγητές εδώ και τώρα αλλά και να καλυφθούν τα κενά σε εργαστηριακό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου μας, ειδικά αυτούς τους 2 μήνες έδειξε ότι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, με το να διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να καταφέρουμε και να κερδίσουμε όσα πραγματικά μας αξίζουν, δηλαδή  συγχρόνους όρους σπουδών και δουλειάς!