Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ανταπόκριση από το Δ.ΙΕΚ Πειραιά για τις πρώτες μέρες ανοίγματος


φώτο από Δ.ΙΕΚ Πειραιά


Αντιπροσωπεία του συλλόγου από σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Πειραιά περιόδευσε στη σχολή μας.

Πέρασε από τα τμήματα για να ενημερωθεί για την κατάσταση, την υγεία των συναδέλφων, να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις διεκδικήσεις που προτείνει το Δ.Σ. του Συλλόγου με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο σπουδών μας και στην κοινωνία.

Έγινε ο έλεγχος αν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από το υπουργείο παιδείας, αν αναβαθμίστηκαν τα εργαστήρια έτσι ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες των σπουδαστών, εάν έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας.

Αυτό που αντικρίσαμε στο ΙΕΚ ήταν η ίδια άθλια κτιριακή κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα Δ. ΙΕΚ της χώρας! 







Σπασμένα θρανία, μπάζα και ξερόχορτα στο προαύλιο, σπασμένα τζάμια!


Απολύμανση είχε να γίνει πολύ καιρό κι ενώ στο κτήριο στεγάζεται σχολείο πρωινό, νυχτερινό και Δ.ΙΕΚ με πρωινά και απογευματινά τμήματα. Η ηρωική προσπάθεια των λιγοστών καθαριστριών του χώρου αξίζει πολλά συγχαρητήρια, όμως δεν μπορεί να κρύψει τις ανάγκες για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας!

Μειωμένος αριθμός σπουδαστών σε ένα Δ.ΙΕΚ με πάρα πολλούς σπουδαστές! Συνάδελφοι να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και συνάδελφοι που υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση γιατί δεν ήθελαν να κάνουν μάθημα σε αυτές τις συνθήκες. Μια κατάσταση που έχουν διαμορφώσει κυβέρνηση και διευθύνσεις για να μην αποκαλυφθεί ότι δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν οι σχολές μας χωρίς κίνδυνο και με σκοπό να μάθουμε την ειδικότητα που έχουμε επιλέξει, εμπόδια που υπήρχαν και πριν την πανδημία και για αυτά διεκδικούσε ο Σύλλογος χρόνια τώρα!

Παρόλα αυτά μαζευτήκαμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες από διάφορες ειδικότητες στο διάλειμμα, ανταλλάξαμε σκέψεις, απόψεις, συζητήσαμε για τις διεκδικήσεις του Συλλόγου!  Ειδικότερα για τους μάγειρες απασχόλησαν τα εργαστήρια γιατί είναι καθοριστικό να γίνουν, παρά τις ελλείψεις που από την αρχή της χρονιάς διεκδικούμε για να καλυφθούν να ολοκληρωθούν τώρα και να εξεταστούν οι συνάδελφοι.

Κι επειδή η κοροϊδία όμως έχει κι ένα όριο και δεν μαθαίνουμε την ειδικότητά μας μέσω mail ούτε και χωρίς εργαστήρια, βιβλία κλπ, για αυτό ο Σύλλογος διεκδικεί:

1.    Να εξεταστούν όλοι οι σπουδαστές στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι στιγμής σε κάθε ειδικότητα Δ.ΙΕΚ, χωρίς καμία παράταση στο πρόγραμμα των σχολών και την ύλη.


2. Να δοθεί εδώ και τώρα το πτυχίο (“βεβαίωση σπουδών”) σε όλους τους τελειόφοιτους σπουδαστές και να μην αποτελεί προϋπόθεση η ολοκλήρωση της πρακτικής!