Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κάλεσμα για νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5/5/20 στις 11 π.μ. στο Υπ. Εργασίας

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες στο Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής και αφορούν σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ που:
1. ενώ δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ λόγο αναστολής της εργασίας τους, δεν το παίρνουν, γιατί μπλοκάρεται στον “ΕΡΓΑΝΗ” από την σύμβαση της πρακτικής τους άσκησης. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει σε οριακό σημείο τους σπουδαστές ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα!
2. έκαναν την πρακτική τους άσκηση, η οποία διακόπηκε λόγο έκτακτων μέτρων, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και δεν δικαιούνται σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ούτε το επίδομα των 800 ευρώ.
3. σχεδιάζανε ή είχανε «κλείσει» να πάνε σεζόν για να βγάλουν τον επόμενο χειμώνα και δε δικαιούνται κανένα επίδομα και είναι αμφίβολο εάν και που θα δουλέψουν τελικά.
Το ίδιο συμβαίνει και με συναδέλφους μας σπουδαστές από τα Ιδιωτικά ΙΕΚ!
Οι μέρες περνάνε και οι ανάγκες μας μεγαλώνουν!
Ενάμιση μήνα τώρα έχουμε κάνει αρκετή υπομονή!
Να σταματήσει η κυβέρνηση να μας αφήνει στο μηδέν!

Φτάνει πια! Δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι μας, η ανασφάλεια για το πως θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας μεγαλώνει! Έχουμε πληρώσει αρκετά εμείς και οι οικογένειες μας όλα αυτά τα χρόνια! Δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς!
Δεν σταματάμε τις παρεμβάσεις και τις προσπάθειές μας ώστε να πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα και να προστεθούν στους δικαιούχους όλοι οι "πρακτικάριοι" σπουδαστές.
Για τους απαράδεκτους όρους της πρακτικής άσκησης σταθερά ο Σύλλογος διεκδικεί όλοι οι σπουδαστές να αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ του ανειδίκευτου εργάτη, να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί άλλωστε βγάζουμε κανονικά τη δουλειά.
Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.
  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!

Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!
Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας
Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής
Instagram: sysdiek_attikis