Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου από την ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου

Το Σάββατο 23/5/2020 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τόσο τα προβλήματα και οι ελλείψεις των Δ.ΙΕΚ τα οποία φορτώνονται στις πλάτες των σπουδαστών, όσο και η δράση του Συλλόγου για την οργάνωση της διεκδίκησης των σπουδαστών μπροστά στις νέες συνθήκες της πανδημίας μετά και το άνοιγμα των σχολών.

Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από σπουδαστές από διάφορα Δ.ΙΕΚ της Αττικής όπως της Σιβιτανιδείου, του Αμαρουσίου, του Πειραιά κλπ. Σημαντική είναι η αγωνιστική δραστηριότητα στη Σιβιτανίδειο από την επιτροπή αγώνα και τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ για την κατάργηση των διδάκτρων, προσπάθεια που στηρίζει ο Σύλλογος.

Ακόμη, μετά και την κοινή σύσκεψη της Επιτροπής Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού και του Δ.Σ του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε για την οργάνωση της πάλης μπροστά στα οξυμένα ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες συναδέλφους από τις επισιτιστικές και τουριστικές ειδικότητες, καλέσαμε και παραβρέθηκε συνάδελφος-εκπρόσωπος από το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Αττικής όπου και μετέφερε την κατάσταση στον κλάδο για τους νέους εργαζόμενους και πρακτικάριους.

Για τη συνέχεια της δράσης του Συλλόγου αποφασίστηκε:

·         Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 26/5 στις 11:30 για το ζήτημα των διδάκτρων στη Σιβιτανίδειο και για τα οξυμένα συνολικά προβλήματα στα Δ.ΙΕΚ.

·         Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό στις 28/5 στις 11 π.μ στο Σύνταγμα.

·         Παρέμβαση για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει σε κάθε Δ.ΙΕΚ


Γι’ αυτό καλούμε κάθε σπουδαστή να έρθει σε επαφή με το Σύλλογο, να αναφέρει το πρόβλημα του. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας
Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής
Instagram: sysdiek_attikis


Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής
23/5/2020