Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ανακοίνωση του ΣΥΣΔΙΕΚ για την απεργία

 

Όλοι και όλες στον αγώνα!

Οργάνωση-διεκδίκηση-αλληλεγγύη ενάντια στην βαρβαρότητα!

Όλοι-ες στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη στη Πλατεία Κοραή στις 09:45

Τα  ΙΕΚ μας άνοιξαν όπως κάθε χρόνο με καθυστέρηση…και τώρα τρέχουμε με αναπληρώσεις!

Από τις πρώτες μέρες μας ζητούν να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα για να «βγει» το εργαστήριο π.χ. αισθητικοί, μάγειρες, ενώ απουσιάζει απαραίτητος εξοπλισμός π.χ. υπολογιστές στις περισσότερες σχολές αναλογικά με τους σπουδαστές για να γίνει μάθημα!

Κάνουμε μάθημα σε κτήρια με κίνδυνο μη μας έρθει στο κεφάλι τίποτα!

Από τις πρώτες μέρες σε μία σειρά Δ.ΙΕΚ μας ενημερώνουν διευθύνσεις ότι δεν θα έχουμε θέρμανση το χειμώνα!

Απειλούν με απουσίες όταν τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα από τη δουλειά στο ΙΕΚ κάθε μέρα, χωρίς να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, ψυχαγωγία, να αθληθούμε για να βγει ο μήνας «όπως-όπως» και να καταφέρουμε να σπουδάσουμε αυτό που επιθυμούμε!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, αλλά και το ίδιο όνειρο για τις σπουδές και το μέλλον μας, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε! 

Θα «προσαρμοστούμε» στη βαρβαρότητα, στην αντιλαϊκή πολιτική του «όποιος δεν μπορεί πεθαίνει» όπως λέει η κυβέρνηση;

Ή θα μπούμε στον αγώνα για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει; 

«Δεν προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη!

Η δράση του συλλόγου μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει ότι η συλλογική δράση
και διεκδίκηση ανοίγει δρόμους, ότι κανένας δεν περισσεύει.

Ειδικά στον χειμώνα που μας ετοιμάζουν με την ακρίβεια στο «θεό», συνεχίζουμε πιο δυναμικά! Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως όσο σκύβουμε το κεφάλι, όσο κάνουμε υπομονή, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματά μας.

Δεν θα δεχτούμε να κάνουμε μάθημα σε πολικό ψύχος. Δεν θα δεχτούμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ σπουδάζουμε σε Δημόσια ΙΕΚ. Ήδη οι γονείς μας έχουν πληρώσει πολλά μέσα από την φορολογία, με την ακρίβεια σε ρεύμα, σε βασικά είδη, στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο που έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Γιατί δύσκολος χειμώνας δεν θα είναι για όλους! 14δις € επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ρεκόρ κερδών στις εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο. +465% τα κέρδη της MotorOil. 6,5 δις για τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Δεν θα πληρώσουμε τα «σπασμένα» για ΑΚΟΜΑ μία φορά!

Όλοι και όλες, στις 9 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στη Πλατεία Κοραή στις 09:45 με το πανό του Συλλόγου μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους φοιτητές, τους μαθητές σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης!

Διεκδικούμε:

·        Να εξασφαλιστούν επαρκή κονδύλια για πραγματική αναβάθμιση των Δ.Ι.Ε.Κ. με σύγχρονα κτίρια, εργαστήρια, υποδομές.

·        Να μην πληρώνουν οι σπουδαστές ούτε 1€ για αναλώσιμα, τα οποία έχουμε “χρυσοπληρώσει” εμείς και οι γονείς μας μέσα από τη φορολογία.

·        Αύξηση του επιδόματος ενοικίου, με βάση την ακρίβεια και τον πληθωρισμό! Να επεκταθούν οι δικαιούχοι του!

·        Να εξεταστεί άμεσα η ανέγερση εστιών για τους σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ., με δεδομένη την μαζικοποίηση του χώρου και το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός σπουδαστών σπουδάζει μακριά από το σπίτι του!

·        Να δοθεί επίδομα σίτισης, ιδιαίτερα σε σπουδαστές από την επαρχία!

·        Να εκδοθούν άμεσα “πάσο” για δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς ηλικιακά κριτήρια!

·        Να παρθούν όλα τα μέτρα από κράτος - δήμους και περιφέρεια, ώστε να γίνει από τώρα σχεδιασμός και διανομή πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα! Δεν ανεχόμαστε να ξεπαγιάζουμε τον 21ο αιώνα!

·        Η πρακτική να αμείβεται στο 100% του κατώτατου μισθού, με μηνιαία αμοιβή και όχι “εφάπαξ”, με δικαιώματα, πλήρη ένσημα, που να είναι συντάξιμα και να μετράνε ως προϋπηρεσία. Η εύρεση πρακτικής να μην είναι ατομική υπόθεση του κάθε σπουδαστή, αλλά να εξασφαλίζεται από το κράτος και τις διοικήσεις των ΙΕΚ.

·        Να ξεκινήσει άμεσα η πληρωμή της πρακτικής στα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας, δεν ανεχόμαστε να μην πληρωνόμαστε, όταν οι σπουδαστές είμαστε πραγματικό στήριγμα στη καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων!   

·        Να αυξηθεί άμεσα το όριο των απουσιών για τους εργαζόμενους σπουδαστές. Να αυξηθεί άμεσα το όριο των απουσιών και να απαγορευτεί το να “κόβονται” συνάδελφοι λόγω απουσιών για σοβαρά ζητήματα υγείας.

·        Να οργανωθεί η έμπρακτη αλληλεγγύη για όποιον το έχει ανάγκη!

 

Κανένας μόνος- καμία μόνη!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ,

03/11/2022