Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την Γενική Συνέλευση σπουδαστών ΔΙΕΚ Κερατσινίου

Την Πέμπτη 3/11 οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Δημόσιου ΙΕΚ Κερατσινίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας Γενική Συνέλευση για φέτος.

Εκεί συζητήσαμε για τις ίδιες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και που μας δείχνουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Συζητήσαμε ότι μας αναγκάζει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες, να:

·        Βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουμε τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για να κάνουμε το μάθημά μας.

·        Δίνουμε έναν σκασμό λεφτά για φωτοτυπίες, αφού δεν μας δίνουν... ούτε βιβλία. Ταυτόχρονα, βέβαια, διαφημίζουν με περηφάνια την «αναβάθμιση» της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Συζητήσαμε, ακόμη, πως οι σχολές έχουν ανοίξει εδώ και έναν μήνα και ακόμη να πάρουμε το ΠΑΣΟ στα χέρια μας.

Όπως ειπώθηκε και στη συνέλευση, απορούμε πού τη βλέπουν αυτήν την «αναβάθμιση» όταν σε ένα ολόκληρο ΙΕΚ υπάρχει μόνο ένας προτζέκτορας! Όταν στο τμήμα Β. Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας δεν έχουν ούτε τα ανθρώπινα ομοιώματα (κούκλες) για να κάνουν τα εργαστήριά τους. Όταν στα Ιατρικά Εργαστήρια οι σπουδαστές κάνουν το γύρο της Αθήνας και του Πειραιά για να κάνουν τα εργαστήριά τους, αφού στο ΔΙΕΚ Κερατσινίου δεν... προβλέπεται λόγω ελλείψεων. Και πολλά ακόμη...

Ταυτόχρονα, ζούμε μαζί με τις οικογένειές μας τις επιπτώσεις της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και των υψηλών τιμών σε νοίκια και λογαριασμούς.

Αποφασίσαμε μέσα από τη συνέλευσή μας:

·        Να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση 9 Νοέμβρη, 10.30 στα Προπύλαια, ενώνοντας τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες!

·        Την Πέμπτη 10/11 στις 16.00, προχωράμε σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας.

 

Γενική Συνέλευση σπουδαστών/-τριών ΔΙΕΚ Κερατσινίου.