Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Για την εξέργεση του Πολυτεχνείου

Κατάθεση λουλουδιών του ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, 49 χρόνια μετά, επειδή ακριβώς πρόκειται για μια μάχη και ένα σημαντικό σταθμό αγώνα που μας θυμίζει ότι ο λαός και η νεολαία, ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, όρθωσαν ανάστημα, έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, οργανώνοντας την πάλη τους ενάντια σε αυτό το φασιστικό καθεστώς, που υποστηρίχθηκε ανοιχτά από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την ανατροπή της χούντας, το ΔΣ του Συλλόγου πρότεινε και αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 13 Νοέμβρη, να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο στο χώρο του Πολυτεχνείου, με την παρουσία όλων των σπουδαστών. 


Αυτή η στιγμή δεν θα αποτελεί μόνο φόρο τιμής στους νεκρούς, αλλά και βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μας, ειδικά και μετά τη μαζική και πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη, που για κάποιους από εμάς μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που κινητοποιηθήκαμε ή απεργήσαμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. 


Καλούμε όλους τους σπουδαστές την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στις 13.00 στο χώρο του κάτω Πολυτεχνείου, στο ακριβές σημείο που οι φοιτητές έπεσαν ηρωικά αψηφώντας μέχρι και το θάνατο και η νεολαία της Ελλάδας τους τιμά με όλους τους τρόπους, για την κατάθεση λουλουδιών από τον Σύλλογό μας. Ραντεβού εκεί!

Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ