Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την Γενική Συνέλευση στο ΔΙΕΚ Μεταξουργείου

Την πρώτη κιόλας εβδομάδα των μαθημάτων γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που δίκαια εξόργισε πολλούς συναδέλφους. Εν ώρα διαλείμματος,ευτυχώς, ένα μεταλλικό και σκουριασμένο στήριγμα της σωλήνωσης που βρίσκεται στο ταβάνι τμήματος (!) αποκόπηκε και έπεσε. Από θαύμα δεν υπήρχε τραυματισμός συναδέλφου. Πραγματοποιήθηκε άμεσα παρέμβαση στη διεύθυνση, η οποία επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι το ευθυνών των κτηριακών εγκαταστάσεων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στη τεχνική υπηρεσία του δήμου.


  Μετά από κάλεσμα μελών του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ) Αττικής, στο ΔΙΕΚ Μεταξουργείο, πραγματοποιήσαμε τη πρώτη Γενική Συνέλευση της χρονιάς την Πέμπτη 27 Οκτώβρη. 

Τη συνέλευση άνοιξαν μέλη του Συλλόγου που καλωσόρισαν τους σπουδαστές για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, μίλησαν για το γεγονός πως ο Σύλλογος είναι αποκουμπι για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς όλων των σπουδαστών, ανέδειξαν και το ποσό σημαντική ήταν η ενίσχυση του συλλόγου στις τελευταίες εκλογές αλλά και πως δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη κατάκτηση που αφορά τους σπουδαστές και ο σύλλογος δεν είχε καθοριστική συμβολή. 


Τις επόμενες μέρες με αφορμή κάθε πρόβλημα συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να συζητάμε για τα εμπόδια που μπαίνουν στο να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε πάνω στο αντικείμενο που επιλέξαμε. Την Τρίτη 8 Νοέμβρη κινητοποιηθήκαμε ξανά στη διεύθυνση ώστε να μην υπάρξει καμία σκέψη για απουσίες στους σπουδαστές τη μέρα της πανελλαδικής γενικής απεργίας,που απεργούν και τα ΜΜΜ και όπως είναι προφανές οι πλειοψηφία των σπουδαστών δε μπορεί να παραβρεθεί στα μαθήματα.


 Συγκεκριμένα απαιτούμε:

Να δοθούν άμεσα λύσεις στα επαναλαμβανόμενα κτιριακά προβλήματα του ΔΙΕΚ/ΕΠΑΛ Μεταξουργείου

Να προαγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες για την επισκευή της οροφής του συγκεκριμένου εργαστηρίου.

Να πραγματοποιηθεί άμεσα προληπτικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο σύνολο του κτιρίου, ώστε να αποφεχθούν παρόμοια ατυχήματα μελλοντικά. 

Άμεση επισκευή ή αντικατάσταση όσων κρεβατιών μαλαξης δεν είναι πλήρως λειτουργικά.

 Άμεση επισκευή ή αντικατάσταση όσων υπολογιστών δεν λειτουργούν καθόλου ή δε λειτουργούν πλήρως. 

Δωρεάν χορήγηση με ευθύνη του ΔΙΕΚ και των αρμόδιων φορέων, χωρίς καμία επιβάρυνση των σπουδαστών, όλων των αναλώσιμων ειδών ( όπως χαρτιά μιας χρήσης, πετσέτες, είδη σχεδίου) που έχουν ανάγκη οι σπουδαστές για να διδαχτούν σωστά και ολόπλευρα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

 Να μην υπάρξει καμία σκέψη για περιορισμό στο ηλεκτρικό ρεύμα, ή περιοσμο σε ότι αφορά τη θέρμανση στο ΔΙΕΚ μας με πρόσχημα την ακρίβεια. Οι σπουδαστές των εργατικών λαϊκών οικογενειών να μην "πληρώσουν τα σπασμένα" της οικονομικής κρίσης, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, του πληθωρισμού και της ακρίβειας.


Επιτροπή αγώνα Σπουδαστών ΔΙΕΚ Μεταξουργείου.