Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό!

Αυτή τη περίοδο μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών των Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής πραγματοποιούν περιοδείες σε όλα τα Δ.Ι.Ε.Κ. από άκρη σε άκρη της Αττικής, ενημερώνοντας τους σπουδαστές για τις εκλογές του συλλόγου μας!

Χθες 16/11 στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου κατά τη προσπάθεια μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, η διοίκηση του εν λόγω Δ.Ι.Ε.Κ., αφού έβαλε απουσίες σε ένα ολόκληρο σχεδόν τμήμα επειδή άργησε μερικά λεπτά, συζητώντας μαζί μας τα ζητήματα της σχολής, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να διώξει τα μέλη του συλλόγου από τον χώρο του κτιρίου, ανάμεσα στα οποία ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σπουδαστών και ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου. Παράλληλα, ζητούσε ονόματα και στοιχεία σπουδαστών που αντιδρούσαν εκείνη τη στιγμή προκειμένου να μοιράσει «αποβολές» (προσφιλής τακτική για «ψύλλου πήδημα» απ’ ότι μάθαμε από τους συναδέλφους εκεί) και «αναφορές» σαν άλλος χωροφύλακας του Ι.Ε.Κ. Δεν μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, καθώς η τρομοκράτηση, είναι πάγια τακτική μπροστά στα σοβαρά ζητήματα, όταν οι αρμόδιοι δεν θέλουν να δώσουν λύσεις, προκειμένου να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου», να μην κουνηθεί φύλλο. Δε θα τους περάσει!

 

 

Την ίδια ώρα τα σοβαρότατα προβλήματα στο συγκεκριμένο Δ.Ι.Ε.Κ. παραμένουν: 

ü  Τα φώτα στο προαύλιο είναι σχεδόν ανύπαρκτα, με υπαρκτό το κίνδυνο ατυχήματος αλλά και τον φόβο για άλλα δυσάρεστα περιστατικά.

ü  Στις τουαλέτες όχι μόνο δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ήδη υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας κλ.π.), αλλά ούτε καν καλάθια.

ü  Με τη θέρμανση δε ξέρει κανείς «τι μέλλει γενέσθαι», με τον Δεκέμβρη να μπαίνει απειλητικός και οι περσινές μνήμες με σπουδαστές να φέρνουν κουβέρτες στα Ι.Ε.Κ. ξανάρχονται απειλητικά!

Απαιτούμε τώρα – άμεσα να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα του Δ.Ι.Ε.Κ. από το Υπ. Παιδείας και τον Δήμο Χαλανδρίου!

Να παρθούν πίσω οι απουσίες που χρεώθηκαν οι συνάδελφοι, επειδή «τόλμησαν» να συζητήσουν με τον σύλλογο τους!!

Δηλώνουμε καθαρά, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής δεν χρειάζεται άδεια από καμία διοίκηση και κανέναν διευθυντή για να ενημερώσει και να συζητήσει με τους σπουδαστές. Εμείς απολογούμαστε στα χιλιάδες μέλη του συλλόγου μας και μόνο σε αυτά.

Καλούμε τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ. αλλά και σε όλα τα Ι.Ε.Κ. της Αττικής να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές, πυκνώνοντας τα ψηφοδέλτια του συλλόγου, συμμετέχοντας κατά χιλιάδες στις εκλογές! Να στείλουν μαζικά το μήνυμα του αγώνα της αλληλεγγύης, της συλλογικής διεκδίκησης.

Καλούμε τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου να κάνουν δική τους υπόθεση την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων του Ι.Ε.Κ., οργανώνοντας γενικές συνελεύσεις, ώστε να συζητήσουν – δημοκρατικά, να οργανώσουν τον αγώνα τους!

 Όσο η αναμονή παραμένει, είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα θα μεγαλώνουν! Μόνο η δική μας συλλογική δράση θα δώσει λύση!

 

28/11 με 16/12 στέλνουμε μήνυμα!

 

Στηρίζουμε μαζικά τα δίκαια αιτήματα του συλλόγου μας – μπαίνουμε υποψήφιοι!

Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές, όταν έρθει η κάλπη στο ΙΕΚ μας!

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

 

Η Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ.