Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής στέκεται για ακόμη μια φορά στο πλάι χιλιάδων φοιτητών και μαθητών, κόντρα στο νομοσχέδιο για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπως και για την υποτιθέμενη αναβάθμιση στα ΙΕΚ μας.

Λίγο διάστημα πριν, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη αναβάθμιση των σχολών μας, που μόνο αναβάθμιση δεν είναι, καθώς δεν προβλέπει τίποτα για αυτά που εμείς έχουμε ανάγκη.

  • Το πτυχίο μας θα είναι ισάξιο με απολυτήριο λυκείου.
  • Η πρακτική άσκηση παραμένει απλήρωτη.
  • Ο εργαστηριακός εξοπλισμός παραμένει άφαντος.
  • Ούτε λέξη για τις απαράδεκτες υποδομές μας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

Ο αγώνας μας στον δρόμο είναι η πιο δυνατή απάντηση στα άθλια παιχνίδια της κυβέρνησης! Θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Απαιτούμε:

  • Το πτυχίο μας να μην είναι ισάξιο με απολυτήριο Λυκείου! Να αναβαθμιστούν από επίπεδο 4 του εθνικού πλαισίου προσόντων σε επίπεδο 5 χωρίς τις εξετάσεις πιστοποίησης (140€ παράβολο). Οι σπουδαστές "πιστοποιούμαστε" για τις γνώσεις μας κάθε εξάμηνο με τις προόδους, τις εργασίες και τις εξεταστικές μας.

  • Να καθιερωθεί η υποχρεωτική πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, ταυτόχρονα στους εργασιακούς κλάδους που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές. Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος  για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το Υπουργείο Εργασίας.

  • Να υπάρξει πραγματική και ριζική αναβάθμιση των υποδομών και των εργαστηρίων με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, αφού τα 120 εκατομμύρια ευρώ που εξαγγέλθηκαν στο Πέραμα, δεν αρκούν ούτε για τους σοβάδες που πέφτουν, τη θέρμανση (ανύπαρκτη συνήθως), τα μπαλώματα που είναι αναγκαία να γίνουν στα κτίρια – ρετάλια που σπουδάζουμε. Να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλα τα αναλώσιμα και τα απαραίτητα για να γίνεται μάθημα. Ώστε να σταματήσει το αίσχος να ζητούνται ακόμα και εκατοντάδες ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών. 

  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Να υπάρξει ενιαία ύλη και πρόγραμμα σπουδών πανελλαδικά ανά ειδικότητα, με αντίστοιχα συγγράμματα.

  • Να αυξηθεί το όριο των απουσιών στο 30% για τους εργαζόμενους σπουδαστές και για τους σπουδαστές που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας. 

  • Να καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 22 ετών για το σπουδαστικό πάσο. Να δρομολογηθεί η έκδοση κάρτας αντίστοιχης της φοιτητικής.


Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής


Τηλ. Επικοινωνίας: 6981056288 (Φωτεινή)

Email: sysdiek@gmail.com

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Instagram: sysdiek_attikis

Blog: sysdiek-attikis.blogspot.gr

Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα