Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα, που δίνουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές! Στεκόμαστε δίπλα τους και απαντάμε απέναντι στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων αλλά και για την υποτιθέμενη αναβάθμιση των ΙΕΚ.  

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!! 

Η παρουσία μας στον δρόμο είναι η καλύτερη απάντηση !!!! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ: 

  • Πραγματική αναβάθμιση του διπλώματος πιστοποίησης που παίρνουμε. Άμεση αναβάθμισή του, από απλό Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε πτυχία με πραγματικά και πλήρη δικαιώματα! Να σταματήσει το πτυχίο μας να θεωρείται απολυτήριο λυκείου!  

  • Να καθιερωθεί η υποχρεωτική πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, ταυτόχρονα στους εργασιακούς κλάδους που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές. Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος  για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το Υπουργείο Εργασίας. 

  • Να υπάρξει πραγματική και ριζική αναβάθμιση των υποδομών και των εργαστηρίων με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, αφού τα 120 εκατομμύρια ευρώ που εξαγγέλθηκαν στο Πέραμα, δεν αρκούν ούτε για τους σοβάδες που πέφτουν, τη θέρμανση (ανύπαρκτη συνήθως), τα μπαλώματα που είναι αναγκαία να γίνουν στα κτίρια - ρετάλια που σπουδάζουμε.  

  • Να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλα τα αναλώσιμα και τα απαραίτητα για να γίνεται μάθημα. Ώστε να σταματήσει το αίσχος να ζητούνται ακόμα και εκατοντάδες ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών.  

  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.  

  • Να υπάρξει ενιαία ύλη και πρόγραμμα σπουδών πανελλαδικά ανά ειδικότητα, με αντίστοιχα συγγράμματα. 

  • Να αυξηθεί το όριο των απουσιών στο 30% για τους εργαζόμενους σπουδαστές και για τους σπουδαστές που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.  

  • Να καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 22 ετών για το σπουδαστικό πάσο. Να δρομολογηθεί η έκδοση κάρτας αντίστοιχης της φοιτητικής. 


 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!  

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής