Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!! 

Ύστερα από τηλεφωνική παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας, ενημερωθήκαμε ότι όσοι έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση από τον Μάρτη ’23 θα πληρωθούν 

Είναι γεγονός!!! Μετά από τους αγώνες μας και την πίεση που ασκήσαμε προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, κατοχυρώνεται η πληρωμή της πρακτικής μας άσκησης. 

Η πίεση που ασκήσαμε μέσω των παρεμβάσεων μας τόσο στο Υπουργείο Παιδείας και μέσα στην Βουλή με την τοποθέτηση της Προέδρου, όσο και με δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στα ΙΕΚ μας, είναι αυτά που στρίμωξαν την κυβέρνηση να λάβει μια τέτοια απόφαση! 

Επίσης, η συνεχόμενη συμμετοχή των χιλιάδων σπουδαστών στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου είναι αυτή που έχει κάνει την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον Σύλλογο ως το νομικό συνδικαλιστικό όργανο των σπουδαστών! 

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ! 

Το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα θα ισχύσει έως και τον Σεπτέμβρη του ’24, δηλαδή για όσους υποβάλλουν αίτηση μέσα στον Φλεβάρη.  

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ!!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

    • Να καθιερωθεί η μόνιμη και υποχρεωτική πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη 
    • Η πρακτική μας να πληρώνεται κάθε μήνα κι όχι εφάπαξ μετά το τέλος της. 
    • Στους εργασιακούς κλάδους που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές.  
    • Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος  για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. 
    • Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το Υπουργείο Εργασίας.  

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής  

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6981056288 (Φωτεινή) 

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής