Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Να καθιερωθεί άμεσα η πληρωμή της πρακτικής άσκησης των σπουδαστριών και των σπουδαστών των Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας!

Κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής προς τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας για την πληρωμή της πρακτικής τους άσκησης. 

Να καθιερωθεί άμεσα η πληρωμή της πρακτικής άσκησης των σπουδαστριών και των σπουδαστών των Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας!

Τέρμα πια στην αδικία!

Κάτω από την πίεση που άσκησε ο Σύλλογός μας το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πληρωμή πρακτικής άσκησης για τα Δ.Ι.Ε.Κ. της ευθύνης τους, ενώ είναι γνωστό ότι από πέρσι πληρώνεται και η πρακτική των Δ.Ι.Ε.Κ. της Δ.ΥΠ.Α (Υπουργείο Εργασίας). Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα!

Για ακόμα μια χρονιά ωστόσο συνεχίζεται η απαράδεκτη αδικία για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπ. Υγείας, οι οποίοι παραμένουν στο απαράδεκτο καθεστώς της απλήρωτης πρακτικής άσκησης!

Καταδικάζουμε τη συνέχιση της κατάστασης αυτής καθώς οι σπουδαστές αυτοί όχι μόνο δε διαφέρουν σε καμία περίπτωση από τους υπόλοιπους χιλιάδες καταρτιζόμενους, αλλά έχουν μεγάλη συμβολή στην ίδια την λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας μας! Είναι εκεί μέσα στη μάχη, στις εφημερίες, στους θαλάμους νοσηλείας, πολλές φορές χωρίς ακόμα και με τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ώστε να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! Ποιο είναι το μεγάλο «ευχαριστώ» του κράτους και όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι τώρα; Όλα αυτά να τα κάνουν ΔΩΡΕΑΝ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗN ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


Απαιτούμε:

• Εδώ και τώρα να καθιερωθεί η πληρωμή των σπουδαστών Υπουργείου Υγείας!

• Να πληρώνεται στο 100% του μισθού των πρωτοδιοριζομένων στο Ε.Σ.Υ. ανά ειδικότητα! Αναγνώρισή της ως προϋπηρεσίας στο δημόσιο, με πλήρη ένσημα και ασφάλιση!

• Να σταματήσει κάθε χρέωση συγγραμμάτων για τους σπουδαστές. Δωρεάν και σύγχρονα συγγράμματα, ανά ειδικότητα που να αποτυπώνουν την εξέλιξη των σύγχρονων επιστημών!

• Να μπει στοπ στα πανάκριβα έξοδα των σπουδαστών για εργαστηριακό εξοπλισμό και ρουχισμό, απαραίτητα αντικείμενα για την διεξαγωγή των εργαστηρίων. Να αναλάβει το Υπουργείο και οι διευθύνσεις των νοσοκομείων την κάλυψη για όλα τα αναγκαία αναλώσιμα!!

Τετάρτη 21/02, στις 18:00 συζητάμε – οργανώνουμε τη δράση μας στο στέκι του Συλλόγου μας!

Πέμπτη 22/02 συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία! Μεταφέρουμε με δυναμικό τρόπο τα αιτήματά μας στο Υπουργείο Υγείας! Δίνουμε ραντεβού στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας!


Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής

17/02/2024


Τηλ. Επικοινωνίας: 6981056288 (Φωτεινή)

Email: sysdiek@gmail.com

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Blog: sysdiek-attikis.blogspot.gr

Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα