Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση-κάλεσμα στο πανεργατικό συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη στην Αθήνα

 


Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής συμμετέχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν δεκάδες εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ δίνουμε μαχητικό «παρών» και ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας με γνώμονα να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εναντιωνόμαστε στη συνεχή υποβάθμιση των σπουδών μας και της ζωής μας!

Εμείς οι σπουδαστές ξέρουμε καλά τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις! Την ίδια ώρα που μιλούν για αναβάθμιση των σπουδών μας, εμείς αντιμετωπίζουμε ετοιμόρροπα κτίρια, ελλιπή εργαστήρια και υποβάθμιση των όρων σπουδών, τα οποία συνοδεύονται από κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, κακοπληρωμένη ή τσάμπα δουλειά! Χαρακτηριστικός είναι και ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης για την ΕΕΚ που όχι μόνο δεν αναβαθμίζει τις σπουδές μας, αλλά βασικός του στόχος είναι η όλο και μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, πετσοκόβοντας την ουσιαστική γνώση στο αντικείμενο, κάνοντάς μας φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο προκλητικά εμφανίζουν την αντεργατική τους πολιτική ως κάτι θετικό προς τη νεολαία. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! Η ανεργία, η κακοπληρωσιά και η ανασφάλεια είναι αυτά που συναντάμε τελειώνοντας τη σχολή μας και αν καταφέρουμε να την τελειώσουμε με όλα τα εμπόδια που συναντάμε!

Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις πραγματικές αγωνίες των σπουδαστών και τα προβλήματα των Δ.ΙΕΚ, μας εξασφάλισε ένα νόμο που με τη «βούλα» πια ενισχύει όλα τα παραπάνω, καταργεί στην ουσία το 8ωρο, «κυνηγάει» όποιον σηκώνει κεφάλι, βάζει εμπόδια στους αγώνες - τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη!

Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη! Έχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα πληρώσουμε άλλα!

Απορρίπτουμε κάθε υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής μας! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δεν δεχόμαστε να ισοπεδώνονται εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων!

Έχει αποδειχθεί ότι μέσα από το συλλογικό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργατικών σωματείων!

Διεκδικούμε:

-   - Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τα δουλεμπορικά γραφεία.

-        - Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ως αφετηρίας για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση των ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ νόμων.

-     - Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας! Σύγχρονα εργαστήρια, βιβλία, ασφαλείς υποδομές, μόνιμο προσωπικό, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα. Πρακτική άσκηση οργανικά ενταγμένη στη μάθηση, αμοιβή με βάση την ΕΓΣΣΕ, με πλήρη ασφάλιση και ουσιαστική εποπτεία από το υπουργείο.

Κανένας δεν είναι μόνος του! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!