Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η απεργία των εργαζομένων της Cosco συνεχίζεται!



Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής εκφράζει με ανείπωτη οδύνη συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη στην Cosco.

Με αίσθημα ευθύνης και οργής μπροστά στο νέο εργοδοτικό έγκλημα, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο λιμάνι, στο πλευρό του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που για τρίτη συνεχόμενη μέρα αγωνίζονται για να έχουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη δουλειά και τη ζωή, για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς.

Εμείς, οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ ξέρουμε πολύ καλά γιατί συμβαίνουν τέτοια εργοδοτικά εγκλήματα. Από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το ελλιπές προσωπικό, έχουμε θρηνήσει και εμείς στο παρελθόν πρακτικάριους συναδέλφους ή σακατεμένους!

Για να κερδίζει η εργοδοσία δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή!

Δεν θα ανεχτούμε να σκοτώνονται εργάτες την ώρα της δουλειάς τους τον 21ο αιώνα!

Αρνούμαστε να ζούμε με τον τρόμο αν οι πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, θα γυρίσουν νεκροί ή σακατεμένοι!

Οι σπουδαστές τώρα να μετατρέψουν την οργή σε ανυποχώρητο αγώνα, σε κοινή δράση με τα εργατικά σωματεία, για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό ώστε να μπορεί η κάθε Cosco να βγάζει τα εκατομμύριά της!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του λιμανιού και καλούμε κάθε σπουδαστή να στηρίξει με την παρουσία του τον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους, στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 28 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. στο ΣΕΜΠΟ.