Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα!

48 χρόνια μετά το σύνθημα «Ψωμί  - Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ!

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ το γνωρίζουμε καλά αυτό! Όταν για να τα βγάλουμε πέρα πρέπει να δουλεύουμε νυχθημερόν! Όταν ενώ δίνουν δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, κάνουμε μάθημα σε αίθουσες που πέφτουν τα ταβάνια τους, σε εργαστήρια του προηγούμενου αιώνα, πληρώνουμε για ό,τι αναλώσιμο μας είναι απαραίτητο για τα εργαστήρια, όταν δεν έχουμε βιβλίο ούτε για «δείγμα»!

Γιατί είναι επίκαιρο και δίκαιο όσο ποτέ να έχουμε υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να σπουδάζουμε την ειδικότητα που έχουμε επιλέξει ολοκληρωμένα, να έχουμε δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

48 χρόνια μετά το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» που ήταν γραμμένο στις πύλες τις μέρες εκείνες, μοιάζει πιο σύγχρονο από ποτέ!

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζει το λαό και τη νεολαία ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τέτοιου είδους συμμαχίες μας προστατεύουν, εξασφαλίζοντας την ειρήνη στην περιοχή. Την ίδια ώρα, σε όλο τον κόσμο τα αποτελέσματα τέτοιων συμμαχιών είναι που γεννούν τους πολέμους, τη φτώχεια, ξεριζώνουν λαούς από τους τόπους τους.

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο αγώνας ενάντια στην αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα μετά την ελληνογαλλική συμφωνία και την επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική και ευρωενωσιακή στρατιωτική βάση. Οι εγκληματίες και οι σφαγείς των λαών δεν είναι προστάτες!

Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

 

Με την δικτατορία των συνταγματαρχών η εξουσία δεν άλλαξε χέρια! Την εφταετία της χούντας οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες έκαναν χρυσές δουλειές. Από την άλλη προσπάθησε να βάλει το λαϊκό κίνημα στον «γύψο», δολοφονούσε, βασάνιζε, εξόριζε πρωτοπόρους αγωνιστές.

Απομονώνουμε τους υμνητές της Χούντας, τους φασίστες, από το σύλλογο μας, σε κάθε τάξη και σχολή! Τα πρόσφατα γεγονότα δεν μας επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό απέναντι σε όσους χύνουν το ρατσιστικό -φασιστικό δηλητήριο, αποδεικνύουν ότι ο «ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος», ότι μόνο το οργανωμένο – εργατικό λαϊκό κίνημα και ο λαός μπορεί να τον τσακίσει!

Ο Νοέμβρης του 1973 απέδειξε ότι κανένας κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός, όσο ισχυρός και αν φαντάζει δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον λαό, ότι όταν αυτός οργανωθεί και παλέψει, μετατρέπεται σε γίγαντα και κανένας τύραννος, όσο ισχυρός και αν φαντάζει δεν μπορεί να του αντισταθεί!

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα!

Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα! Από τους ντιλιβεράδες στο E-food, μέχρι τους εργάτες της Cosco, την αλληλεγγύη του λαού μας στους πυρόπληκτους, αποδεικνύεται ότι και στις μέρες μας αυτός είναι ο δρόμος! Ο δρόμος της οργάνωσης στα σωματεία, στους συλλόγους, ο δρόμος της διεκδίκησης και της  σύγκρουσης για σύγχρονα δικαιώματα!

Κάνουμε το βήμα! Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του συλλόγου μας 22 Νοέμβρη με 10 Δεκέμβρη! Κάνουμε με τη συμμετοχή μας, μαζικό αγωνιστικό βήμα στην άνοδο της οργάνωσης! Ισχυροποιούμε τον σύλλογό μας!

Το  Δ.Σ. του ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής,

 14/11/2021