Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση των σπουδαστών στο τμήμα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου


ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ


Από την έναρξη του β΄ εξαμήνου και το πρώτο κιόλας μάθημα, στο τμήμα «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, ήρθαμε αντιμέτωποι με ρατσιστικά σχόλια και σεξιστικά σχόλια εις βάρος σπουδαστριών του τμήματος, από Καθηγητή μας.

Σε κάθε μάθημα αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν και εντεινόταν, και όταν έφτασε στο απροχώρητο, πήραμε απόφαση σαν τμήμα να προβούμε σε αποχή από το μάθημά του και να απευθυνθούμε όλοι μαζί στην διέθυνση του ΙΕΚ, ζητώντας την απομάκρυνσή του.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!
Ο ρατσισμός, όπως και άλλα παρόμοια φαινόμενα ( πχ. σεξιστικά σχόλια κτλ) δεν έχουν καμία θέση στο ΙΕΚ μας και πουθενά. Απομονώνουμε το ρατσιστικό δηλητήριο, τη ξενοφοβία, ανάλογες συμπεριφορές. Δεν υπάρχει τίποτα να χωρίζει εμάς, τους σημερινούς σπουδαστές και αυριανούς εργαζόμενους. Αντίθετα, έχουμε μόνο πράγματα που μας ενώνουν, όπως η ανάγκη να μάθουμε την ειδικότητα που επιλέξαμε, να έχουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Θέλουμε καθηγητές που να είναι στο πλευρό μας. Να παλεύουμε από κοινού για τα προβλήματα μας και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Θέλουμε καθηγητές που να μας μορφώνουν.

Σαν συνέπεια της στάσης του τμήματος μας και της μηδενικής ανοχής απέναντι στη συμπεριφορά του καθηγητή, καταφέραμε να παραιτηθεί ο ίδιος και να προσληφθεί άλλος καθηγητής.

Ήμασταν όλοι μαζί, διεκδικήσαμε όλοι μαζί, και πετύχαμε. Είμαστε πιο ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι.
  
Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου,
στο τμήμα «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας»