Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου

Δευτέρα 23/3, σπουδαστές από το Δ.ΙΕΚ Μπραχαμίου πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση  και συζητήσαμε πράγματα που μας απασχολούν, που μας δυσκολεύουν, που τα βρίσκουμε όλοι μπροστά μας στη ζωή.

Συζητήσαμε για το μεγάλο αγκάθι κάθε σπουδαστή: την απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική άσκηση που κάνουμε. Είπαμε ότι δεν είναι λογικό να καλύπτουμε θέση εργασίας, να δουλεύουμε οκτάωρα, να βγάζουμε και τη "λάντζα" στις διάφορες δουλειές που μας παίρνουν για "μαθητευόμενους" και ταυτόχρονα να ήμαστε απληρώτοι και ανασφάλιστοι. Συζητήσαμε πως έχουμε ανάγκη σήμερα να έχουμε κανονικό μισθό, ασφάλιση και να μαθαίνουμε όντως στην πρακτική μας άσκηση. Επίσης μας απασχόλησε το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι μας κόβονται ή είναι στο όριο να κοπούν από απουσίες λόγω δουλειάς.

Συμφωνήσαμε ότι αυτά δεν είναι φυσιολογικό να τα ζούμε το 2018. Αποφασίσαμε ότι δεν θα τα αφήσουμε άλλο να περνάνε στην καθημερινότητα μας. Κάναμε ένα πρώτο βήμα και στήσαμε την Επιτροπή του Συλλόγου μας στο ΙΕΚ μας η οποία αποτελείται από τα τμήματα: Ψυκτικών, Σεναριογραφίας, Βοηθών Φυσιοθεραπείας, Μηχανοτρονικής, Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής. Δε θα σταματήσουμε μόνο σ' αυτά. Συνεχίζουμε μέχρι η Επιτροπή να έχει σπουδαστές από κάθε ειδικότητα του ΙΕΚ μας.

Δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα είχαμε μαζί μας τους αυριανούς μας συναδέλφους από το Συνδικάτο Μετάλλου. Μας ενημέρωσαν για τις συνθήκες δουλειάς στον κλάδο αλλά και για το πως έχει καταφέρει το Συνδικάτο να αποσπάσει κατακτήσεις. Όπως αυτή της σύμβασης που υπογράφηκε  πρόσφατα στη Ζώνη του Περάματος, η οποία προβλέπει 67€ μεροκάματο από 30€ που ήταν. Μας είπαν επίσης ότι το πιο σημαντικό για να τα καταφέρουν ήταν ότι βάλανε σαν κριτήριο για το τι θα διεκδικήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες κόντρα στις ανάγκες των αφεντικών. Αυτό για εμάς ήταν το πολυτιμότερο συμπέρασμα.

Μαζί με τους αυριανούς μας συναδέλφους σε κάθε κλάδο και τους σημερινούς που καθόμαστε στα ίδια θρανία, συνεχίζουμε!

Προχωράμε σε κάλεσμα του Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας την Πέμπτη 29/3 για να συμμετέχει στον συντονισμό μαζί με τις Επιτροπές Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Μπραχαμίου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, το Σαββατοκύριακο μόλις κλείσουν οι σχολές. Εκεί από κοινού θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, τις κινητοποιήσεις μας και τη συμμετοχή μας στην απεργία όποτε κι αν κηρυχθεί.