Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Απεργία 17 Μάη: οι σπουδαστές μαζί με το λαό!


Δεν δεχόμαστε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!




Σήμερα δώσαμε μια πρώτη απάντηση στα νέα μέτρα τους: ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ! Αύριο συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που αποφάσισαν σωματεία εργαζομένων αύριο, Πέμπτη στις 19.00 στην πλατεία Ομονοίας (προσυγκέντρωση πλ. Κάνιγγος στις 18:30), μέρα που θα πάει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Να αποφασίσουμε τώρα να αναβληθούν όλα τα μαθήματα μετά τις 18.30 και να κατέβουμε κάτω στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές.






Οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ συμμετείχαμε δυναμικά στην συγκέντρωση που κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μαζί με πολλά σωματεία και άλλους σπουδαστικούς συλλόγους. Μέσα από συζητήσεις και αποφάσεις στα τμήματα που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπ. Παιδείας, του Υπ. Υγείας, του Υπ. Τουρισμού και του ΟΑΕΔ δώσαμε ηχηρή απάντηση, παλεύοντας για τα δικαιώματα μας στην σχολή, στην πρακτική άσκηση και στη δουλειά.



Δεν εφησυχαζόμαστε, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά!

Η κυβέρνηση με τα σχέδια της, μας ετοιμάζει δουλειά με όρους εργασιακής ζούγκλας, ζωή στην ανεργία και κακοπληρωμένη εργασία.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα στο λαό, να μην εφαρμοστούν, τα τους φοβίσουμε, να μην τολμήσουν και φέρουν άλλα. 




Παίρνουμε αποφάσεις στα ΙΕΚ μας και δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού αύριο το απόγευμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 19:00.

Οργανωνόμαστε μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε Δ.ΙΕΚ.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!