Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Οι σπουδαστες των Δ.ΙΕΚ στην μαζική συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2017




Μπροστά στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντωση που καλούσαν τα Σωματεία μας στην πλατεία Συντάγματος με το ΠΑΜΕ, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους και φοιτητές. Μέσα απο συζητήσεις και αποφάσεις στα τμήματα που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπ. Παιδείας, του Υπ. Υγείας, του Υπ. Τουρισμού και του ΟΑΕΔ αποφασίσαμε να δώσουν ηχηρή απάντηση, παλεύοντας για τα δικαιώματα μας στην σχολή και για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 

Η προετοιμασία για την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση της Πρωτομαγίας έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει πλατιά η συζήτηση μέσα στις σχολές και στα τμήματα με στόχο να αναδειχτούν τα δίκαια αιτήματα μας και να καθοριστεί σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Τα Εργατικά Σωματεία του ΠΑΜΕ στάθηκαν στο πλάι μας και δήλωσαν την έμπρακτη στήριξη τους μέσα απο περιοδείες στα τμήματα, οι οποίες ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εργασίας ανάλογα με την κάθε ειδικότητα.

 
Δεν εφησυχαζόμαστε, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά!

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα σχέδια της κυβέρνηση τα οποία μας ετοιμάζουν δουλειά με όρους εργασιακής ζούγκλας, ζωή στην ανεργία και κακοπληρωμένη εργασία. Είμαστε σε ετοιμότητα για συμμετοχή στην απεργία η οποία θα κηρυχθεί απο τα εργατικά σωματεία.

Απέναντι σ'αυτή την κατάσταση απαντάμε:

Με οργάνωση σε κάθε Δ.ΙΕΚ μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή.
Ενημέρωση του Συλλόγου για το κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που προκύπτει στις σχολές μας.


Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Από την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία