Παρασκευή 4 Απριλίου 2014



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑ.Μ.Ε ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ καλεί όλους τους σπουδαστές να παλέψουμε ενάντια στην νέα αντεργατική λαίλαπα που σαρώνει κάθε δικαίωμα  των φτωχών λαϊκών οικογενειών, των νέων, των ανέργων και των εργαζομένων. Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας στο πλευρό των γονιών μας.



 Τα νέα μέτρα είναι μια ακόμα δυνατή σφαλιάρα στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων, ένα ακόμα βαρύ πλήγμα για το λαό, μερικά ακόμα δωράκια στις μεγάλες επιχειρήσεις, το κεφάλαιο.


 Οι πρακτικές των σπουδαστών είναι μία μόνο γεύση από το μέλλον, που μας ετοιμάζουν. Απλήρωτη εργασία, περιπλάνηση από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και μισθούς - ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Η κουτσουρεμένη "γνώση" που παρέχουν στα Δημόσια ΙΕΚ έχει έναν και μόνο στόχο. Να διαμορφώσουν φτηνά χέρια για τα αφεντικά, να τους λέμε και ευχαριστώ για το ξεροκόμματο. Δεν θέλουν να μάθουμε την τέχνη, που διαλέξαμε, γι' αυτό και δεν μας δίνουν βιβλία της προκοπής, εργαστήρια ικανά να εξυπηρετήσουν όλους τους σπουδαστές, σύγχρονες εγκαταστάσεις για να μπορούμε να μαθαίνουμε ουσιαστικά την ειδικότητα μας.

 Τόσο αγωνία έχουν για τις ανάγκες των εργοδοτών, που μας αλλάζουν το πρόγραμμα στη μέση της χρονιάς, το "εκσυγχρονίζουν" δήθεν. Η πραγματικότητα είναι ότι θέλουν ακόμα περισσότερο να διαμορφώσουν τυφλοσούρτηδες, γρανάζια στη μηχανή του κέρδους των αφεντικών, που δεν θα ξέρουν ούτε πως ούτε γιατί.


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!




 Η μάχη της απεργίας να αποτελέσει βήμα συσπείρωσης στο αγωνιστικό πλαίσιο του Συλλόγου μας. Να διεκδικήσουμε σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση για κάθε ειδικότητα, τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και όχι ψευτοπιστοποιήσεις αμάθειας, που θα μας πηγαίνουν από σεμινάριο σε επιμόρφωση και από voucher σε ταμείο ανεργίας. Θέλουμε το πτυχίο μας να είναι ένα δυνατό εφόδιο για να ασκήσουμε το επάγγελμα με πλήρη δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς.


 Η μόρφωση είναι δικαίωμα, που πρέπει όλοι δωρεάν να απολαμβάνουν και όχι να το ακριβοπληρώνουμε σε αναλώσιμα, βιβλία - φωτοτυπίες, συγκοινωνίες, κλπ.

 Καλούμε όλους τους σπουδαστές να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μας, να οργανωθούν ανά τμήμα και ΙΕΚ, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Τετάρτη. Να συναντηθούμε όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα γιατί η ζωή μας ανήκει, δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν.

Απαιτούμε:


  •      Άμεση κατάργηση των διδάκτρων στην σχολή της Σιβιτανιδείου. Οι συνάδελφοι μας στη σχολή της Σιβιτανιδείου μέχρι και σήμερα πληρώνουν δίδακτρα για αν πληρώνουν όπως τους είπαν το προσωπικό και την συντήρηση της σχολής!!
  •       Δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών στην σχολή, στους χώρους μαθητείας και πρακτικής. Δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε το μισό εισιτήριο.
  •       Βιβλιάριο υγείας για όλους τους σπουδαστές. 
  •       Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης των σπουδαστών που είναι από άλλες πόλεις.
  •       Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές. Να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο δίλλημα που βάζουν στους σπουδαστές να πληρώσουν σημειώσεις σε φωτοτυπίες ή να πάρουν τις σημειώσεις μέσω e-mail και να διαβάσουν από τον υπολογιστή.
  •   Πρακτική άσκηση με δικαιώματα. Ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αφού σήμερα αναγκαζόμαστε μετά τα δύο χρόνια των σπουδών μας να κάνουμε δίμηνη πρακτική ανασφάλιστοι και με 133€ το μήνα. Υπογραφή εδώ και τώρα συλλογικής σύμβασης εργασίας των σπουδαστών που κάνουν πρακτική και μισθό που απορρέει από τη συλλογική σύμβαση εργασίας κάθε κλάδου. Ούτε μια ώρα ανασφάλιστης δουλειάς.