Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΡΓΩΝ






ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
 ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Τη μέρα της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας η ταξική δικαιοσύνη, πατώντας πάνω στο κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη", καταδίκασε τους απεργούς χαλυβουργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" που έδωσαν για μήνες μαθήματα αγώνα και ανυπακοής, έδωσαν κουράγιο στους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι μεγαλοβιομήχανοι, τα αφεντικά, η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Δεν δίστασαν να καταδικάσουν τους πρωτοπόρους εργάτες του σωματείου (ακόμα και εργάτη που βρίσκεται βαριά άρρωστος στο νοσοκομείο), δεν υπέκυψαν, δεν πειθάρχησαν στις εντολές του βιομήχανου Μάνεση, δεν λερώθηκαν από τα τσιράκια του, δεν φοβήθηκαν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ του βιομήχανου.
Αυτήν την απειθαρχία τους η δικαιοσύνη την τιμώρησε με 21 ως 23 μήνες φυλάκιση. έδειξαν την αποστροφή στις λαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους

Καλούμε όλους τους σπουδαστές και τους νέους να καταδικάσουν αυτή την κατάπτωση απόφαση. Καλούμε τους σπουδαστές να οργανωθούν σε κάθε τμήμα σε κάθε σχολή να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενος μαζί, με την νεολαία ,τους ανέργους να δυναμώσουμε την ενότητα και τους ταξικούς αγώνες να τσακίσουμε κάθε μηχανισμό του σάπιου συστήματος που καθημερινά μας ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο

Αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας δεν λερώνεται, δεν μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση.Αυτή είναι η νίκη των χαλυβουργών. Ανάγκασαν θεούς και δαίμονες να τους αντιμετωπίσουν σε στημένο γι’ αυτούς παιχνίδι. Και δεν λύγισαν. Και δεν θα λυγίσουν!