Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αιγάλεω πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση Τετάρτη 22/03 στο προαύλιο του ΔΙΕΚ.

Έχουμε μπει ήδη στο β και δ εξάμηνο της σχολής μας και δεν έχουμε δει καμία αλλαγή! Ο εξοπλισμός εργαστηρίων παραμένει άθλιος και απαρχαιωμένος (π.χ. στηn πληροφορική οι υπολογιστές και οι κάρτες γραφικών και οι επεξεργαστές), πολλά αναλώσιμα ακόμα τα βάζουμε από την τσέπη μας με μεγάλο κόστος πολλές φορές (π.χ. στην ειδικότητα των διακοσμητών από μαρκαδόρους ως χαρτί σχεδίασης και πινακίδες, που κοστίζουν από 100-200€), την ίδια ώρα μας απειλούν ότι θα μείνουμε από απουσίες ακόμη και αν αργήσουμε λόγω δουλειάς!

Όλα αυτά απασχολούν εμάς τους σπουδαστές που καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε ένα σωρό ζητήματα για να σπουδάσουμε .

Στη γενική συνέλευση εκτός από τα παραπάνω , απασχόλησε κυρίως και το ζήτημα της πληρωμής της πρακτικής άσκησης που πλέον δεν πληρώνεται και αναγκαζόμαστε να κάνουμε 1 και 2 δουλειές λες και δεν δουλεύουμε κανονικά εν ώρα πρακτικής !

Οι σπουδαστές γνωρίζουμε ότι μόνο όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά, ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα, για αυτό και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

Μετά την γενική συνέλευση αποφασίστηκε να συγκροτηθεί εξαμελή επιτροπή. Οι σπουδαστές όλοι μαζί αποφασίσαμε

● Να κρεμάσουμε πανό και στα δυο κτήρια του ΔΙΕΚ

● Να γράψουμε μια επιστολή , που θα αναφέρει τα ζήτημα προς διεύθυνση ΙΕΚ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Υπουργείο Παιδείας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

● Kανένας σπουδαστής να μην βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα (π.χ. γραφίδες)

● Να μην κοπεί κανένας εργαζόμενος σπουδαστής από απουσίες

● Να έχουμε σύγχρονα εργαστήρια και εξοπλισμό και όχι εργαστήρια που πέφτουν οι υπολογιστές και τα προγράμματα να είναι άλλης εποχής (π.χ. στην πληροφορική).

● Να πληρώνεται η πρακτική άσκηση στο 100%με συντάξιμα ένσημα και πλήρη ασφάλεια.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ της Αττικής να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές τους και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα ζητήματα στις σχολές μας και για πρακτική άσκηση επί πληρωμή!

Σπουδαστες ΔΙΕΚ Αιγάλεω