Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Όλοι στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία! Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή! Η νέα γενιά δε σας συγχωρεί!

Στις 16 Μάρτη όλοι στους δρόμους! Να μην χαθεί άλλος χρόνος! Όλοι στον αγώνα! Δεν είναι πλέον επιλογή, είναι ανάγκη για τη καθημερινή επιβίωση όλων μας! Είναι πλέον καθαρό ότι όσο το κριτήριο του κέρδους είναι κυρίαρχο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας είτε θα αγωνιζόμαστε για να ζούμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, είτε θα ζούμε «κατά λάθος» όπως απέδειξε και τραγικό έγκλημα στα Τέμπη!

Δεν θα ξεχαστεί! Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό!

Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια όλων των προηγούμενων ημερών, η απεργία της 8ης Μαρτίου, απέδειξαν ξανά ότι: έχουμε τη δύναμη, γιατί είμαστε χιλιάδες και είμαστε δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να «μην ξεχαστεί»! Η οργανωμένη δύναμη του λαού, που δίνει τρόπο στην οργή! Που μετατρέπει την «βουβή» διαμαρτυρία – συνενοχή σε αμφισβήτηση και διεκδίκηση! 

Σε Ευρώπη και Ελλάδα το κυνήγι του κέρδους δολοφονεί!

683 νεκροί, 513 τραυματίες - 97 συγκρούσεις τρένων… αυτά είναι τα αποτελέσματα μόνο για το 2021 στα πολυδιαφημισμένα «υπερσύγχρονα» σιδηροδρομικά δίκτυα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας «λιβανίζουν», ενώ μόλις στο 13% του κεντρικού δικτύου της Ε.Ε. υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης… πολύ απλά διότι.. κοστίζει!

Όλοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας!

Δεν ανεχόμαστε το μέλλον μας να συνεχίζει να βαδίζει στις ράγες του κέρδους, που θεωρεί κόστος οτιδήποτε έχει να κάνει με τη προστασία της ζωής μας. Που κάθε μέρα προετοιμάζεται ένα καινούριο “ατύχημα” - έγκλημα… κάτι το οποίο το βλέπουμε και εμείς οι ίδιοι ακόμα και μόνο στη καθημερινή διαδρομή μέχρι τις σχολές μας: κακοσυντηρημένα λεωφορεία, μετρό, οδηγοί στα μέσα σταθερής τροχιάς εξαντλημένοι με 2 και 3 ρεπό μόλις τον μήνα, σταθμοί χωρίς φώτα κ.λπ.

Σε πολλές περιπτώσεις είναι «επικίνδυνο» απλά και μόνο να βρίσκεσαι μέσα στις σχολές μας… αφού μιλάμε για κτίρια που πολλές φορές προσεγγίζουν τα 100 χρόνια ζωής (π.χ. Ι.Ε.Κ. Πειραιά, Σιβιτανίδειος κλπ). Ενώ τα περισσότερα κτίρια των ΙΕΚ είναι χτισμένα σίγουρα τον προηγούμενο αιώνα χωρίς κανένα σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό και κανέναν στις περισσότερες περιπτώσεις αντισεισμικό έλεγχο! Μιλάμε για κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα κτίρια που εγκυμονούν κάθε ώρα και στιγμή ένα νέο ατύχημα, όπως αυτό στο Δ.Ι.Ε.Κ. Μεταξουργείου που από τύχη δεν χτύπησε κάποια /ος από την πτώση σωληνώσεων από ταβάνι την ώρα του διαλείμματος!

Διεκδικούμε… να μπορούμε να ερχόμαστε γρήγορα και με ασφάλεια στα Ι.Ε.Κ. μας, χωρίς να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα!

Διεκδικούμε… να μπορούμε να πηγαίνουμε στις δουλειάς μας με ασφάλεια!

Διεκδικούμε… φθηνά και σύγχρονα μέσα σταθερής τροχιάς όπως αυτά μπορεί να είναι τον 21ο αιώνα. Δεν θεωρούμε “φυσιολογικό” να υπάρχει η δυνατότητα να παίρνουν τα σπίτια του φτωχού λαού με ένα κλίκ και είναι χειροκίνητες οι εργασίες στα μέσα!!

Διεκδικούμε… σύγχρονα κτίρια και εγκαταστάσεις στις σχολές μας που δεν θα βάζουν τη σωματική μας ακεραιότητα μόνιμα σε κίνδυνο!

Διεκδικούμε… να μην μπαίνουν όλα στη “ζυγαριά” του κόστους και του οφέλους! Γι’ αυτό να δοθεί άμεσα κονδύλι ώστε να συνεχίσει να πληρώνεται η πρακτική άσκηση που από 01/03 μας ανακοίνωσαν το σταμάτημα της πληρωμής της!

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Αυτό το έγκλημα δε πρέπει να παραγραφεί, δε θα το αφήσουμε να ξεχαστεί!

Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή!

« Όταν ένα παιδί πεθαίνει 

καθένας χάνει ένα παιδί…» Γ. Ρίτσος


16 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Αττικής