Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής


Όλες/ Όλοι στην απεργία 6 Απρίλη στις 11π.μ στην Πλατεία Συντάγματος

 

Συνάδελφε,  συναδέλφισσα,

 

Όλοι/ες εμείς που…

 

-          Ανησυχούμε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, εξοργιζόμαστε με τις εικόνες φρίκης και προσφυγιάς, δεν ανεχόμαστε “να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη το φαί”. Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς, όπως και τον δικό μας, από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

 

-          Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα… αφού το χαρτζιλίκι ή ο μισθός μας τελειώνει πριν καν «μπει στην τσέπη» με τα έξοδα για ρεύμα, ενοίκιο, βενζίνη και super market και αγανακτούμε με τις προκλητικές επιδοτήσεις - ψίχουλα για βενζίνη και ρεύμα! Αναρωτιόμαστε πώς θα τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια που ήδη υπήρχε και εκτοξεύθηκε με τον πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε με μισθούς-φιλοδώρημα, αφού, ακόμη, και η αμοιβή της πρακτικής άσκησης που με τους αγώνες μας καταφέραμε,  θα είναι εφάπαξ, δηλαδή όχι ανά μήνα, λες και οι ανάγκες μας είναι εφάπαξ και όχι στο 100% του κατώτατου μισθού, ενώ η κυβέρνηση μοιράζει 11 δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και 4 δις για το ΝΑΤΟ!

 

 

-          Θέλουμε να σπουδάσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές και την πρακτική άσκηση για να μάθουμε την ειδικότητα που έχουμε επιλέξει ολοκληρωμένα έχοντας σύγχρονα βιβλία, εργαστήρια, αναλώσιμα κ.λπ.

 

Απέναντι σε όλα αυτά, καλούμε να συμμετέχουμε την Τετάρτη 6 Απρίλη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν και συμμετέχουν εκατοντάδες Σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς φωνάζοντας «Φτάνει ως εδώ!»!

 

Στις 6 Απρίλη βουλιάζουμε το Σύνταγμα  για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των μας!

 

Ø  Για να καταδικάσουμε τον πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς! Δε θέλουμε καμία συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, δε θα διαλέξουμε στρατόπεδο ληστή.

·         Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

·         Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!

 

Ø  Για να απαιτήσουμε ουσιαστικά μέτρα απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας!

 

·         Δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών με τα ΜΜΜ, με τα ΚΤΕΛ, τα πλοία, τα τρένα, δωρεάν σίτιση και internet

·         Μηνιαίο σπουδαστικό επίδομα για τους σπουδαστές από επαρχία που νοικιάζουν.

·         Μείωσης της τιμής του ρεύματος & φυσικού αερίου κατά 50%. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

Ø  Για να διεκδικήσουμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας και πρακτική άσκηση με δικαιώματα!

·         Η πρακτική να αμείβεται υποχρεωτικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους!

·         Η αμοιβή της πρακτικής να είναι μηνιαία και όχι “εφαπαξ”!

·         Πλήρη ασφάλιση - συντάξιμα ένσημα - τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία!

·         Άμεση εύρεση πρακτικής και σταθερή εποπτεία από αρμόδια όργανα του Υπ. Παιδείας και Εργασίας

·         Δουλειά με εξαρτημένες συμβάσεις εργασίας! Να σταματήσει η “ειδική σύμβαση πρακτικής άσκησης”.

 

Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη

στις 11:00 στο Σύνταγμα.