Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής για την Πανελλαδική Τηλεδιάσκεψη

Το Σάββατο 12/3 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής  πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης  την πρακτική άσκηση και άλλα προβλήματα που έχουμε στα ΙΕΚ μας . Συμμετείχαν  εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Σπουδαστών της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, άλλοι σπουδαστές από Λαμία, Πτολεμαΐδα.

 Το ΔΣ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής ευχαριστεί και χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη και συνέβαλλαν καθοριστικά μεταφέροντας την πείρα και την γνώμη τους. Η πρακτική άσκηση είναι ζήτημα που «καίει» όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες.


Το Σάββατο ήταν η αρχή!

Προχωράμε σε περιοδείες σε όλα τα ΙΕΚ, ,κάνουμε Γενικές  Συνελεύσεις σε κάθε Δ.ΙΕΚ, σε κάθε ειδικότητα  να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Διεκδικούμε :

-      Η πρακτική να αμείβεται υποχρεωτικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους!

-      Η αμοιβή της πρακτικής να είναι μηνιαία και όχι “εφαπαξ”!

-      Πλήρη ασφάλιση - συντάξιμα ένσημα - τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία!

-      Άμεση εύρεση πρακτικής και σταθερή εποπτεία από αρμόδια όργανα του Υπ. Παιδείας και Εργασίας!

-      Δουλεία με εξαρτημένες συμβάσεις εργασίας! Να σταματήσει η “ειδική σύμβαση πρακτικής άσκησης”.

 

Συνεχίζουμε ...

·         Το Σάββατο στις 19 Μάρτη στο Σύνταγμα στην Αττική στις 12:00 σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με συνέντευξη τύπου

·         Tο Σάββατο 9 Απρίλη σε Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 στη Βουλή και να επιδιώξουμε αντιπροσωπεία μας να συναντηθεί με Κόμματα που θα τους καταθέσουμε τα αιτήματά μας – θα ετοιμάσουμε υπόμνημα όπως στο υπ. Παιδείας.