Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Επιστολή σπουδαστών του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου- Κινηματογράφου του Δ.IEK Κορυδαλλού

  Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή εκ μέρους των σπουδαστών Υποκριτικής Θεάτρου-Κινηματογράφου των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Υποκριτικής, διότι θα επιθυμούσαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι σπουδαστές Ι.Ε.Κ. αποτελούμε τη μόνη ομάδα σπουδαστών υποκριτικής στην οποία δεν παρέχεται Σπουδαστική Ατέλεια για δωρεάν είσοδο σε θέατρα. Όλοι οι υπόλοιπους σπουδαστές δραματικής τέχνης (σε δραματικές σχολές) και θεατρικών σπουδών (σε ΑΕΙ) απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα. Ζητάμε κι εμείς το ίδιο.

   Εύλογα γίνεται κατανοητό, ότι όπως ένας ζωγράφος εμπνέεται και διευρύνει τους ορίζοντες του βλέποντας τα έργα άλλων ζωγράφων, έτσι κι ένας σπουδαστής υποκριτικής τέχνης βελτιώνεται με το να παρακολουθεί παραστάσεις.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να παρέχεται σπουδαστική ατέλεια για είσοδο σε θέατρα στους σπουδαστές υποκριτικής των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

   Καθώς, με την παροχή φοιτητικής ατέλειας:
εξασφαλίζεται ότι κάθε σπουδαστής υποκριτικής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί παραστάσεις ασχέτως οικονομικής κατάστασης, ειδικά σε μια περίοδο όπως η τρέχουσα όπου ο πληθωρισμός διαρκώς αυξάνεται.

αναβαθμίζεται η ποιότητα σπουδών των Ι.Ε.Κ., καθώς θα παρέχεται στους σπουδαστές το ίδιο δικαίωμα με τους λοιπούς σπουδαστές και φοιτητές δραματικών σχολών και θεατρικών σπουδών. Δηλαδή, θα διασφαλίζεται ότι οι σπουδαστές θα έχουν ίσες ευκαιρίες για μάθηση μέσω της παρακολούθησης παραστάσεων.

Σπουδαστές Υποκριτικής του Δ.Ι.Ε.Κ. Κορυδαλλού.


Αναδημοσιεύουμε την επιστολή