Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελία για τις απαράδεκτες τεχνικές της διεύθυνσης του Δ.ΙΕΚ Νέας Ιωνίας

Καμιά απουσία - καμιά διαγραφή λόγω νόσησης από covid – 19!

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα,

Σε μία περίοδο που ο covid – 19 βρίσκεται σε έξαρση με τα κρούσματα να είναι πενταψήφιος αριθμός και την κυβέρνηση να μας λέει ότι μόνο η ατομική ευθύνη είναι η λύση για αυτό που ζούμε! Την ίδια στιγμή συνωστιζόμαστε 20-20 στα τμήματα, μεταφερόμαστε σαν σαρδέλες μέσα στα ΜΜΜ!

Δεν φθάνουν όμως όλα αυτά! Την ίδια στιγμή, όλο και αυξάνονται οι καταγγελίες που έρχονται στο σύλλογο για συναδέλφους που νόσησαν από κόβιντ οι οποίοι μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις ανά ΙΕΚ έμειναν σπίτι, όταν γύρισαν έκαναν κανονικά το μάθημά τους αλλά όταν ήρθε η ώρα των εξετάσεων τους είπαν ότι κόπηκαν!!!

Να πάρει τώρα θέση το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικήσεις των ΙΕΚ!

Απαιτούμε:

·         Καμία απουσία σε όσους και όσες έχουν νοσήσει από covid και ήταν σε καραντίνα. Να μην κοπεί κανένας/καμία σπουδαστής/σπουδάστρια! Να παρθούν πίσω όπου έχουν παρθεί ήδη τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις!

 

·         Να μην αποκλειστεί κανείς/καμία από τις εξετάσεις! Να οριστεί είτε άλλη μέρα εξέτασης για όσους νοσούν ή να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες).


·          Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapidtest για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε ΙΕΚ.

·         Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές καθώς και πάσο ανεξαρτήτως ηλικίας.

·         Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις) στη σχολή και στην πρακτική.

·         Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών των Δήμων ή της Περιφέρειας.

 

Δεν είσαι μόνος! Σε οποιαδήποτε αντίστοιχο περιστατικό, έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973188580

Email: sysdiek@gmail.com

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

 

Instagram: sysdiek_attikis

Site: sysdiek-attikis.blogspot.gr

Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής,