Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Επιτροπή Πρακτικάριων Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

 Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας οι σπουδαστές Ι.Ε.Κ. που κάνουμε τη πρακτική μας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, υποχρεωνόμαστε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνουμε 1 rapid test την εβδομάδα με δικά μας έξοδα και σε αντίθετη περίπτωση μας απειλούν ότι θα σταματήσουμε τη πρακτική μας.

            Οι σπουδαστές που κάνουμε τη πρακτική μας εργαζόμαστε αμισθί στις απαράδεκτες συνθήκες της πανδημίας, με όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε υλικά και φάρμακα , όσο και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, οι πρακτικάριοι καταλήγουμε να καλύπτουμε τις κενές θέσεις νοσηλευτών που υπάρχουν, λόγω περικοπών και αναστολών, ώστε να μπορεί να βγει η δουλειά στις κλινικές.

            Από τη μία, στη περίπτωση που βγούμε θετικοί θεωρούμαστε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αφού καλούμαστε να επιστρέψουμε στη δουλειά στις 5 μέρες καραντίνας, ακόμα και με θετικό test. Από την άλλη όμως, δε δικαιούμαστε να κάνουμε προληπτικά test στο νοσοκομείο δωρεάν, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, τα οποία κιόλας μας τα ζητάνε.

            Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δε παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και την υγεία του λαού και των εργαζομένων στην υγεία, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να βγαίνουν θετικοί.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ για κάτι που θα έπρεπε να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ. 

 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

·         Μαζικά δωρεάν test εβδομαδιαίως σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στους πρακτικάριους, τα οποία να παρέχονται με ευθύνη του νοσοκομείου ή κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. , χωρίς τη δικαιολογία του ανεπίτρεπτου κόστους.

·         Πληρωμή της πρακτικής άσκησης όλων των πρακτικάριων, μηνιαίως, με ευθύνη της κυβέρνησης και των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

·         Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και τα νοσοκομεία, για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους.                                                                                                                                                                                                                                                

ΥΓ Αναδημοσιεύουμε την επιστολή των πρακτικάριων του ΙΕΚ Νίκαιας