Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους! Δουλειά και πρακτική με δικαιώματα!


Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες του 18χρονου συναδέλφου, Λορέντσο Παρέλι και του 16χρονου Τζουζέπε Λενότσι oι οποίοι έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα, ότι οι πρακτικάριοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όχι μόνο δουλεύουν κανονικά και με τον νόμο, αλλά σε όλη την Ε.Ε., δουλεύουν με τους χειρότερους όρους, όχι μόνο χωρίς μισθό, αλλά χωρίς εργασιακή ασφάλεια και δικαιώματα! Ξεζούμισμα μέχρι στην κυριολεξία θανάτου βιώνουν σε όλη την Ε.Ε., την ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι εκμεταλλεύονται τσάμπα εργατικό δυναμικό, αλλά και μπουκώνονται με δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι η προστασία της ζωής αποτελεί κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους παντού. Το αποδεικνύει καθημερινά δυστυχώς, ο μαύρος κατάλογος των νεκρών εργατών για τα κέρδη τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αποδεικνύεται ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μας συνάδελφοι μπορούμε να κερδίσουμε ανθρώπινους όρους εργασίας, κανείς δε θα μας τους χαρίσει! Σήμερα ως πρακτικάριοι, αύριο ως εργάτες!

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ δεν ανεχόμαστε να θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο!

 Ούτε σε Ελλάδα, ούτε σε Ιταλία, ούτε πουθενά!

Καταγγέλλουμε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, στον σύλλογο μας!

Οργανωνόμαστε!

Διεκδικούμε:

·         Πρακτική με δικαιώματα!

·         Πρακτική επί πληρωμή!

·         Πρακτική με πλήρη ασφάλιση!