Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ανταπόκριση από τις δράσεις του Συλλόγου μας στο Δ.ΙΕΚ Πειραιά και Σιβιτανιδείου

Μετά το κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου για πολύμορφες δράσεις στα Δ.ΙΕΚ, πραγματοποιήθηκαν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα μεγαλύτερα Δ.ΙΕΚ της Αττικής μπροστά στον 1 χρόνο που συμπληρώνεται από το «άνοιξε – κλείσε» των σχολών μας.

Στο Δ.ΙΕΚ Πειραιά πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ από μέλη της Επιτροπής Αγώνας Σπουδαστών και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου όπου τέθηκαν τα αιτήματα από τους σπουδαστές και διεκδίκησαν από τη διεύθυνση να πάρουν απαντήσεις για το τι προτίθεται να κάνει, για να γυρίσουμε πίσω στο «φυσικό» μας χώρο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



   Από την διεύθυνση δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση για τα ζητήματα που θέσαμε, παρά τα «μεγάλα λόγια» ότι υπάρχει κατανόηση για τα αιτήματα μας. 



















Στο Δ.ΙΕΚ Σιβιτανιδείου αντιπροσωπεία - μέλη του Συλλόγου από το Δ.ΙΕΚ Σιβιτανιδείου και το Δ.ΙΕΚ Νέας Σμύρνης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δ.ΙΕΚ και κάλεσαν στο συλλαλητήριο στις 10/3 μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές και στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στις 12/3 στη Βουλή στις 12.00.



Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας!

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, το Σύλλογό μας και απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας!

- Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές στις 10/3, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «άνοιξε – κλείσε» των σχολών μας.

- Συμμετέχουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στις 12/3 στη Βουλή στις 12.00.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα :

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

· Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου! 

· Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας, 6971851391 Δημήτρης 

· Email: sysdiek@gmail.com 

· Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής 

· Instagram: sysdiek_attikis 

· Site: sysdiek-attikis.blogspot.gr 

· Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα