Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Παρασκευή 12/3







Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή πραγματοποιήσαμε σπουδαστές και σπουδάστριες την Παρασκευή το πρωί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «ανοιγοκλείσιμο» των σχολών μας.

Με συνθήματα όπως «Ως εδώ! Ανοίξτε τώρα τις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας» κάναμε ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να την παρακολουθούμε να διαλύει τις σπουδές μας, αφήνοντάς μας στο έλεος της γνώσης μέσω... τηλεμαθήματος.






Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σπουδαστές και σπουδάστριες από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω, οι οποίοι βρίσκονται αυτό το διάστημα σε αγωνιστικό αναβρασμό ενάντια στο νόμο που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, ο οποίος υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

Την αλληλεγγύη στα αιτήματά μας μετέφερε στην κινητοποίηση εκπρόσωπος των ταξικών εργατικών σωματείων.

Ο αγώνας για το άνοιγμα των σχολών μας, για ολοκληρωμένη μόρφωση στην ειδικότητά μας, για δουλειά με δικαιώματα δεν σταματάει εδώ!

Προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα νέες δράσεις και καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να συσπειρωθούν τώρα με τον ΣΥΣΔΙΕΚ, να οργανώσουν Επιτροπή στο ΙΕΚ τους, να δώσουμε μαζί τη μάχη για τις σπουδές, την υγεία και το μέλλον μας. Παράλληλα στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και τους καλούμε να συμμετέχουν στις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε!

Μαζί είμαστε πιο Δυνατοί!

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, το Σύλλογό μας και διεκδικούμε εδώ και τώρα :

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

· Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τον αγώνα των συναδέλφων μας και απαιτούμε:

· Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!

· Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο.

                                                                                       Το ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ,

                                                                                             Αθήνα, 12/3/21