Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.00 ήταν η προγραμματισμένη συγκέντρωση μαθητών από δεκάδες σχολεία της Αθήνας για να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους έχοντας στο πλευρό τους, τους φοιτητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους.

Η κυβέρνηση υποδέχθηκε τους χιλιάδες μαθητές με χημικά και ΜΑΤ!

Από την πρώτη στιγμή, όμως, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών. Το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ, αρνήθηκε τη συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών και αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές και τα δίκαια αιτήματά τους, η κυβέρνηση αμόλησε τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους μαθητές από την είσοδο του Υπουργείου.

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ που έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε με τους μαθητές η κυβέρνηση.

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση πως η τρομοκρατία, η καταστολή και η συκοφάντηση των αγώνων της νεολαίας δεν θα περάσουν! Η σημερινή αποφασιστική στάση των μαθητών και η μαζικότητα της σημερινής κινητοποίησης το επιβεβαιώνουν!

Καλούμε κάθε σπουδαστή σήμερα να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 18:00 με το σύλλογό μας στο πλευρό των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων για να καταδικάσουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και να τους δώσουμε την απάντησή μας.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα στις 18:00