Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής

 



7 Οκτώβρη οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε πρωτοπόρους αγωνιστές, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στις 7 του Οκτώβρη, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να δώσει βροντερό παρόν έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 π.μ. για να καταδικαστούν με τις ανώτερες ποινές οι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, για να μην ξεπλυθούν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Μετά από 7 χρόνια κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι κι ενώ έχουν ομολογήσει, έχουν δει το φως της δημοσιότητας συντριπτικά στοιχεία και αποδείξεις για την ενοχή τους. Η εγκληματική τους δράση απορρέει από την ναζιστική τους ιδεολογία, το ρατσισμό, τον αντικομμουνισμό, ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό υπάρχει.

Γνωρίζουμε ότι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης γεννά το φασισμό, τον αξιοποιεί απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, για να διασφαλίζεται σιγή νεκροταφείου σε χώρους δουλειάς, σχολές, γειτονιές, για να μη διεκδικούν κανένα δικαίωμα οι νέοι εργαζόμενοι και να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Περνάμε στην αντεπίθεση για να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Δεν αφήνουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο απέναντι στους φίλους και συναδέλφους μας, γιατί τυχαίνει να είναι από άλλη χώρα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να έχουν άλλο χρώμα ή θρησκεία.

Μόνο η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να στείλει τα ναζιστικά αποβράσματα εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της ιστορίας.

Δίνουμε ηχηρό μήνυμα απομόνωσης του φασισμού μέσα στις σχολές, στις γειτονιές. Να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν πουθενά.

                                                                                                                              Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ

                                                                                                                                                        3/10/020