Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ

 Συμμετέχουμε με το Σύλλογο μας στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 13 Οκτώβρη στο Σύνταγμα στις 6:30 για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

Λίγες ημέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, έδωσε μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας.

Ο Σύλλογος μας όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλεψε μέσα στις σχολές τους φασίστες, τους απομόνωσε και θα εξακολουθήσει να το κάνει, γιατί όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης τέτοιας λογής μορφώματα, χρήσιμα για το σύστημα, θα γεννιούνται. Για αυτό καλούμε όλους τους σπουδαστές να απομονώσουμε με τον αγώνα μας, κάθε φασιστική-ρατσιστική αντίληψη!

Την ίδια στιγμή με το άνοιγμα των Σχολών μας επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική!

Όλα παραμένουν ίδια, κτίρια, αίθουσες και εργαστήρια, που και πριν την πανδημία δεν κάλυπταν τις πραγματικές μας ανάγκες! Δεν έχουν προσληφθεί ακόμα καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας! Ορισμένες σχολές ακόμα δεν έχουν ανοίξει, παρά τις διακηρύξεις του υπουργείου ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν 5/10.

Ταυτόχρονα, «διαφημίζουν» το νέο νομοσχέδιο για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, το οποίο έχει υπαγορευτεί και συνταχτεί μέσα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων! Μας θέλουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ! ! !

Την Τρίτη 13/10, ενώνουμε τη φωνή μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τα σωματεία, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και βροντοφωνάζουμε:

Ως εδώ! Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας! Διεκδικούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

- Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα Δ.ΙΕΚ. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι ώστε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτών, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού για να λειτουργήσουν οι σχολές με ασφάλεια για όλους τους σπουδαστές.

- Να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις).

- Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων.

- Επισκευή - εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, σχεδιασμός για αξιοποίηση χώρων των Δήμων και της Περιφέρειας ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις σε αίθουσες και εργαστήρια.

- Προσωπικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για τον κάθε σπουδαστή, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη παρακολούθηση των μαθημάτων μας.

- Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο διαδίκτυο, διαμόρφωση και αξιοποίηση των χώρων Η/Υ για τους σπουδαστές, αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό.

- Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και πρακτικής των σπουδαστών με ευθύνη του κράτους, της εργοδοσίας και των διευθύνσεων των Δ.ΙΕΚ.

- Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, είτε σε χώρο πρακτικής είτε σε τμήμα, να γίνουν δωρεάν τεστ με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας σε εκείνο και σε όσους συναναστρέφεται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των σπουδαστών και επιπτώσεις στην πρακτική και στο μάθημα (απουσίες, κλπ.).

- Πύκνωση των ΜΜΜ για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Να δοθεί ΤΩΡΑ δωρεάν ΠΑΣΟ σε όλους χωρίς ηλικιακά κριτήρια. Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους σπουδαστές.

- Κατάργηση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει το αίσχος της απλήρωτης και ανασφάλιστης πρακτικής των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν), να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Όλοι οι άνεργοι σπουδαστές να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.

- Να δοθεί εδώ και τώρα το πτυχίο (Βεβαίωση Σπουδών) σε όλους τους τελειόφοιτους σπουδαστές και να μην αποτελεί προϋπόθεση η ολοκλήρωση της πρακτικής, ειδικά για τη φετινή χρονιά!

Κανείς δεν είναι μόνος! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!


Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Instagram: sysdiek_attikis Email: sysdiek@gmail.com

                                                                        


                                                                       Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής

                                                                                                    12/10/2020