Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση των σπουδαστών στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας όσον αφορά τις πρακτικές ασκήσεις μας, οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου πραγματοποιήσαμε στις 22/3 Γενική Συνέλευση του ΙΕΚ μας, με κύριο θέμα: " Ούτε μια ώρα απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική! Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας!" 

Η συνέλευση ήταν αρκετά μαζική με πλούσια και ζωντανή συζήτηση. Αρκετοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο φέρνοντας πείρα από τους εργασιακούς χώρους που κάνουν πρακτική άσκηση σε συνδυασμό με το πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας από εδώ και πέρα.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε πως σε μια σειρά χώρους δουλειάς καλύπτουμε κενά μόνιμου προσωπικού που δεν υπάρχει, δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, βγάζουμε την "λάντζα", η πρακτική μας άσκηση πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο που σπουδάζουμε.
Επιπλέον απασχόλησε το γεγονός πως οι καθηγητές μας είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, πως αυτό είναι το εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν όπως των καθηγητών μας...απλήρωτοι, ωρομίσθιοι χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά. Βγάλαμε ψήφισμα καταδίκης απέναντι σε αυτή τη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές στα Δ.ΙΕΚ και την κοροϊδία της κυβέρνησης, απαιτόντας να πληρωθούν εδώ και τώρα!

Δεν πάει άλλο! " Ο τζάμπας πέθανε"! Υπάρχει ανάγκη οργάνωσης του αγώνα μας και συντονισμός με τα υπόλοιπα ΙΕΚ της Αττικής! Οργανωμένα μέσα από τον Σύλλογο μας, μαζί με τα σωματεία του κλάδου μας να παλέψουμε για "Ούτε μία ώρα απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική".

Μέσα από τη Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό διήμερο μέσα στο ΙΕΚ μας, με προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες.

Καλούμε όλα τα Δ.ΙΕΚ της Αττικής να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις να συζητήσουν και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα, διεκδικόντας:
  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση.
  • Καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική. Να προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με βασικό μισθό, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • 6ωρο, πενθήμερο, 30ωρο για όσους σπουδαστές εργάζονται, διευκόλυνση με άδεια και αποδοχές στην περίοδο των εξετάσεων.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΆ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ