Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση για το πάσο δωρεάν μεταφορών


Πάσο για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο η υπογραφή της σύμβασης του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) όσον αφόρα το πάσο που θα λάβουν σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ Αττικής.
Αποδεικνύεται πως οι αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος δεν πήγαν χαμένοι. Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε στις διευθύνσεις των ΙΕΚ μας, αλλά και δυο φορές στο Υπουργείο Παιδείας πίεσαν και σήμερα κάθε σπουδαστής ηλικία κάτω των 22  μπορεί να αποκτήσει έγγραφο από τη σχολή του με το οποίο πιστοποιείται ότι είναι σπουδαστής των Δ.ΙΕΚ και να έχει δυνατότητα πρόσβασης στα ΜΜΜ με μειωμένο εισιτήριο.


Απαιτούμε τώρα:

  • Αυτό το μέτρο να ισχύσει για όλους τους σπουδαστές και όχι μόνο για τις ηλικίες κάτω των 22

  • Να δίνεται στους σπουδαστές πάσο όπως σε φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με όλες τις παροχές που ισχύουν και σε αυτούς.

  • Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα σε σπουδαστές των ΔΙΕΚ, το προηγούμενο διάστημα καθώς ήμασταν σπουδαστές και το προηγούμενο εξάμηνο!


Διεκδικούμε:
Δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ καθώς πολλοί από μας ήδη αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ταυτόχρονα με τις σπουδές μας για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας.


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Η κατάσταση στις σχολές μας παραμένει εκρηκτική! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες καθώς συνεχίζει το ίδιο έργο με τις προηγούμενες. Η κατάσταση που επικρατεί με την υποχρηματοδότηση των ΔΙΕΚ, υποβαθμίζει τις σπουδές μας, θέτει περισσότερα εμπόδια για να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας, με αποτέλεσμα αρκετοί σπουδαστές να παρατάνε την ειδικότητά τους.


ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, 
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!