Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κάλεσμα αλληλεγγύης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για το λαό της Παλαιστίνης


Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό!

Σήμερα υπάρχει ένας λαός που παλεύει, για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή.
Είναι ο λαός της Παλαιστίνης. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μαθητές που δεν πάνε σχολείο αλλά είναι στις φυλακές του Ισραήλ, ενώ πάνω από 8 χιλιάδες παιδιά από τη Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και έχουν περάσει στα ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000, σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό των καταδικαστικών αποφάσεων εναντίων των παλαιστίνιων αγγίζει το 100%.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι η Αχέντ Ταμίμι, 16 χρονών, η οποία συνελήφθη στο σπίτι της για την αντίσταση της κατά των αρχών κατοχής, ενώ στη συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό.


Οι άδικες φυλακίσεις και η τρομοκρατία από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ πρέπει να σταματήσει!

Με τις "πλάτες" των ΗΠΑ και της ΕΕ που συνεργάζονται οικονομικά και στρατιωτικά μαζί του, το Ισραήλ εντείνει την επιθετικότητα, τη βία και τη καταστολή απέναντι στις δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά ανέχεται αλλά στηρίζει αυτό το έγκλημα, αφού αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, οργανώνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ισραηλινό στρατό κατοχής, συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, το οποίο μαζί με το Ισραήλ εξαπολύει πολέμους ενάντια σε δεκάδες λαούς όπως στη Συρία, το Ιράκ και αλλού.

Η φυλάκιση της 16χρονης παλαιστίνιας έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο.

Είναι και δική μας υπόθεση λοιπόν, να υπερασπιστούμε κάθε νέο, και το δικαίωμα του να ζει ελεύθερος στο τόπο του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου