Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτοβουλία της Επιτροπής σπουδαστών Χαϊδαρίου για την Παλαιστίνη

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Με απόφαση του συλλόγου Δ.ΙΕΚ Αττικής στήριξης στον παλαιστινιακό λαό η επιτροπή του συλλόγου Χαϊδαρίου πήρε την εξής πρωτοβουλία: 






Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή παράλληλα οικοδομεί σχέσεις με κράτη δολοφόνους όπως το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει ακόμα και μικρά παιδιά. Μεγάλο παράδειγμα η σύλληψη της 16χρονης Αχεντ Ταμιμι που την συνέλαβαν μέσα από το ίδιο της το σπίτι με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών. Στην συνέχεια της απέδωσαν ακόμη 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. 

Ο αγώνας που κάνουμε και εμείς εδώ για ζωή με δικαιώματα ενάντια στην καταπίεση και στην αδικία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκάστοτε κρατική εξουσία όπου για την υπεράσπιση τους δεν διστάζει να λαμβάνει βάρβαρα μέτρα καταστολής είναι αγώνας με κύριο συστατικό την αλληλεγγύη με τον αγώνα άλλων λαών. Η Άχεντ Ταμιμι είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα νέων που με τόλμη αντιστάθηκε στον Ισραηλινό κράτος και διεκδίκησε την αποδέσμευση της πατρίδας της από τους ξένους δυνάστες.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό

Επιτροπή Συλλόγου Σπουδαστών Χαϊδαρίου