Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δεν ανεχόμαστε να ξεπαγιάζουμε άλλο στα θρανία!





Η νέα χρονιά ξεκίνησε με πολύ κρύο έξω... αλλά και μέσα στην τάξη του μαθήματος.
Το υπουργείο συνεχίζει στην ίδια ρότα, να μην προμηθεύει τις σχολές με πετρέλαιο με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Ήδη μεγάλο πρόβλημα με την θέρμανση συναντάνε οι σχολές μας στον Πειραιά και στην Γκράβα (Δ.ΙΕΚ Γαλατσίου). Ενώ σε άλλες υπολειτουργούν οι καυστήρες και τα σώματα γιατί έχουν να συντηρηθούν χρόνια.
Αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι διοικήσεις των σχολών που σκαρφίζονται ένα σορό δικαιολογίες για να κουκουλώσουν το πρόβλημα.

Είναι οι ίδιοι βέβαια που μας λένε να σπουδάζουμε χωρίς βιβλία, να κάνουμε πρακτική τζάμπα για τα αφεντικά, να πληρώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας διπλά και τριπλά τα αναλώσιμα των εργαστηρίων μας. Είναι οι ίδιοι που μας κάνουν παρατηρήσεις για να μη χρησιμοποιούμε το μαγκάλι στα σπίτια μας την ίδια ώρα που δεν υπάρχει "σάλιο" στις οικογένειες μας για να ζεσταθούμε.

Κανείς να μην ανεχτεί να παγώνει για να κάνει μάθημα!


  • Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες σπουδών:
  • Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει θέρμανση στις σχολές για όλη την χειμερινή περίοδο.
  • Άμεσα να γίνει συντήρηση και επισκευή στις εγκαταστάσεις θέρμανσης των σχολών.
  • Το κόστος για καύσιμα, επισκευές και συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θέρμανσης να καλυφθεί αποκλειστικά από κονδύλι του κράτους.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής,

09/01/2017