Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη, 21 Φλεβάρη, στις 18.30 στην πλατεία Ομόνοιας  
Οργανώνουμε τον αγώνα για τη ζωή μας μαζί με τους εργαζόμενους συναδέλφους μας!
Συνάδελφε -συναδέλφισσα,
Ο Σύλλογός μας παίρνει την πρωτοβουλία και συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων στην Αττική, την Τρίτη 21  Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Η κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ συζητά να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέα μέτρα που θα πτωχεύσουν κι άλλο τη ζωή μας. Συζητά για να δώσει τη δυνατότητα σε βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους κάθε κλάδου να μας απολύουν όποτε θέλουν χωρίς κανένα κόστος γι’ αυτούς. Συζητάνε για να αυξήσουν κι άλλο τη φορολογία στις οικογένειές μας,
την ίδια ώρα που δίνουν ένα σωρό φοροελαφρύνσεις στους εφοπλιστές. Αυτά επιτάσσει η κερδοφορία που θέλουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι.
Δεν  πάει άλλο! Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!
Εμείς που έχουμε κοινά προβλήματα στις σχολές μας. Που σκάμε ένα σωρό λεφτά για να σπουδάσουμε, λεφτά που είναι απαγορευτικά για την τσέπη των οικογενειών μας. Που κάνουμε πρακτική «τζάμπα» για τους εργοδότες και πολλές φορές άσχετη από το αντικείμενό μας. Που σαν να μη φτάνουν όλα αυτά αφού τελειώνουμε το ΙΕΚ πρέπει να δώσουμε άλλο ένα σκασμό λεφτά για την πιστοποίηση.
Εμείς που σκεφτόμαστε καθημερινά πως θα τα καταφέρουμε στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, που βλέπουμε τις δυσκολίες των οικογενειών μας,
έχουμε μία μόνο λύση, το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, κόντρα σε όσους στερούν τα όνειρα και τσακίζουν τα δικαιώματα μας.

Δε μας ταιριάζει άλλο η αναμονή! Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας στις σπουδές και στη δουλειά!
Παίρνουμε αποφάσεις σε κάθε τμήμα-σχολή-ΙΕΚ, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης με το πανό του Συλλόγου!
Ο σύλλογός μας θα μαζευτεί στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ