Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Για την επίσκεψη της κυρίας Υπουργού Παιδείας στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου στις 22/02/2023

Αυτή την φορά η κ.Κεραμέως επέλεξε να επισκεφτεί το Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου στο οποίο το προηγούμενο διάστημα ο διευθυντής:

✧ Κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να εμποδιστούν μέλη του συλλόγου να ενημερώσουν τους              σπουδαστές για τις εκλογές του συλλόγου τους (και μάλιστα έβαλε και απουσίες σε όσους έκατσαν        να συζητήσουν 5΄ παραπάνω με τον σύλλογο)…

✧ Φώναζε στις 16/11 ότι «εδώ δεν υπάρχει Πολυτεχνείο»...

✧ Με το έτσι θέλω αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα της εξεταστικής τελευταία στιγμή, λέγοντας        στους σπουδαστές ότι όποιος δεν έρθει (δε πάρει άδεια δηλαδή τελευταία στιγμή από την εργασία          του!!) θα πάρει «μονάδα»...

✧ Έσπρωξε μάλιστα γυναίκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου…

Καθόλου τυχαία, απ’ ότι φαίνεται, η κα Κεραμέως, μαζί με την δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν να στήσουν άλλη μια προεκλογική φιέστα στο συγκεκριμένο Δ.Ι.Ε.Κ.! 

Η κα Υπουργός, για ακόμη μια φορά διαφήμιζε πόσο σωστή επιλογή είναι τα ΙΕΚ, την ίδια στιγμή που στο ΙΕΚ Χαλανδρίου και όχι μόνο:

⮚ Οι τουαλέτες, στις οποίες όχι μόνο δεν υπάρχουν τα απαραίτητα είδη υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά             υγείας κλ.π.), αλλά ούτε καν καλαθάκια!

⮚ Τα ανύπαρκτα φώτα στο προαύλιο του Δ.Ι.Ε.Κ. και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο!

⮚ Τα αναλώσιμα που συνάδελφοι μας καλούνται να πληρώσουν στις περισσότερες ειδικότητες, τις             ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό κλ.π.!

Μέλη από το Δ.Σ. του Συλλόγου, βρέθηκαν σε αυτό το πανηγύρι και όταν ζητήθηκε ο λόγος, από την Πρόεδρο, απλώς κάνανε πως δεν ακούνε!! Την ώρα που εντελώς ξεδιάντροπα, η κα Υπουργός έλεγε, πως ανοίγει ειδικότητες με βάση το τι χρειάζεται η παραγωγή και όχι τι θέλει ο κάθε νέος να σπουδάσει! 

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήταν, που παρόλο την άθλια κατάσταση που έχουν αφήσει τις σχολές μας αλλά και που έχουν φέρει τις ζωές μας, δεν ντράπηκε να μας ζητήσει την ψήφο μας, μπροστά στις εκλογές!!

Το ερώτημα είναι, η κα Υπουργός ήρθε στην σχολή μας, με σκοπό να συζητήσουμε με αλήθειες ή απλά να κάνει μια προεκλογική φιέστα;

Αφού βρίσκουν χρόνο για τις προεκλογικές τους φιέστες ας ασχοληθούν και με τα προβλήματα μας, καθώς μόνο αυτή την περίοδο:

✔ Μας ανακοίνωσαν, σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα, ότι από 01/03/2023 θα σταματήσει                        να πληρώνεται η πρακτική μας άσκηση και μάλιστα οι σπουδαστές να συμπληρώνουμε από                μόνοι(!!) μας στο αντίστοιχο έντυπο την ένδειξη «χωρίς επιδότηση»! (Για να μας πουν ότι εμείς το        επιλέξαμε;)

✔ Κόβουν εργαζόμενους σπουδαστές από απουσίες, χωρίς να έχει γίνει μισό βήμα στην δέσμευση              για αύξηση του ορίου των απουσιών στο 30%!

✔ Αν και αρχές του νέου εξαμήνου ήδη ο λογαριασμός σε αναλώσιμα είναι μεγάλος για εκατοντάδες        συναδέλφους μας!

✔ Η θέρμανση είναι εξαίρεση και πολυτέλεια για την πλειοψηφία των Δ.Ι.Ε.Κ. μας!


Οι σπουδαστές με τον αγώνα τους να τους «κόψουν τον βήχα»!

 Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!


Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής 22/02/2023